Producătorii locali din Călimănești vor avea o piață agroalimentară modernă, la standarde europene, unde își vor putea comercializa produsele

La Călimănești se modernizează piața pentru comercializarea produselor agroalimentare și de pește, iar pentru amenajarea acesteia s-au accesat fonduri europene. Noua piață urmează să intre în circuitul producătorilor locali, dar și al locuitorilor din zonă care își doresc să cumpere produse românești direct de la legumicultori și fermierii din zonă, în primăvara anului 2023. Primarul orașului Călimănești, Florinel Constantinescu, ne spune că investiția presupune modernizarea pieței din temelii prin reașezarea acesteia pe principii noi, moderne, asigurându-se un flux ordonat al circulațiilor, o dispunere mult mai judicioasă a spațiilor de desfacere a mărfurilor producătorilor locali, dar și crearea de locuri de parcare pentru vehiculele de aprovizionare și ale clienților:  

„Până când lucrările la noua piață se vor finaliza, și asta se va întâmpla în primăvara anului 2023, am relocat funcționarea pieței în vechea autogară. Proiectul cuprinde o investiție amplă. Practic, va fi o nouă piață. Având în vedere așezarea pieței, între blocuri, vom face o piață supraterană, în așa fel încât ea să își atingă scopul de piață agroalimentară, de produse tradiționale, însemnând produse agricole de la producători din zona noastră. În această piață se vor regăsi și trei magazine de desfacere pentru produse de origine animală, și mă refer aici la lapte, brânză, celălalt pentru produse din carne și carne și altul de pește și produse din pește. Având în vedere că orașul Călimănești este o zonă pe raza căreia sunt cele două lacuri de acumulare, sunt multe pâraie care oferă posibilitatea de creștere a diverselor categorii de pește, și aici mă refer și la păstrăv, vor fi posibilități de desfacere în piața agroalimentară, iar cele trei magazine vor fi utilate și dotate cu spații frigorifice”, a punctat primarul orașului Călimănești, Florinel Constantinescu.   

Piața din Călimănești va satisface pe deplin cerințele cumpărătorilor, va fi una permanentă, astfel încât turiștii din stațiune vor avea posibilitatea de a cumpăra în fiecare zi legume, ouă proaspete, slănină, pește, dar și produse lactate.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *