Punct prețios pentru Cozia

Cozia Călimănești a remizat sâmbătă, în stațiune, 1-1 cu Cetate Turnu Măgurele, în etapa 14 din Seria 6 a Ligii a III-a.

Trupa lui Vasile Ilinca a dovedit că este o nucă tare pe teren propriu, în disputele cu echipele care se luptă la play-off. În prima repriză, Sârbu și Ghighilicea au avut două șanse bune de a deschide scorul.

În partea secundă, Zamura a avut o ocazie uriașă, dar a ratat. În minutul 65, oaspeții au primit penalty la o intervenție a lui M. Chiripuș și Dalu a transformat. Peste 10 minute, M. Chiripuș a fost tras de tricou în careul advers, s-a dictat penalty și Ghighilicea a transformat pentru 1-1. Micuțul Ghighilicea este în formă excelentă, reușind al patrulea său gol în ultimele patru etape.

 Spre final, ambele echipe au avut câte un cartonaș roșu, de la gazde fiind eliminat Proteasa, după un atac tare în jumătatea adversă.  S-a terminat 1-1 și Cozia are cinci meciuri consecutive fără succes, dar rămâne pe locul 8, o poziție care asigură supraviețuirea. De rezultat s-au bucurat și cei de la Dăești, care s-au apropiat de locul 4, ocupat de Turnu Măgurele.

Tehnicianul Coziei, Vasile Ilinca este mulțumit că echipa sa nu a pierdut în fața unui adversar care aspiră la play-off.  ”Ocazii mai clare noi am avut. Ne-am dorit mai mult și este bine că nu am pierdut. A fost un meci de angajament, de luptă. Noi ne luptăm pentru a rămâne în acest eșalon și orice punct contează. Urmează meciul de la Horezu și este unul ca oricare altul. Fiecare avem un obiectiv și ne dorim să-l îndeplinim. Ne dorim să facem un joc bun la Horezu”, a spus Vasile Ilinca. Pentru jocul de la Horezu, Cozia nu va putea conta pe M. Chiripuș și Proteasa, care sunt suspendați.

Cozia: Borz – Mazilu, Kelemen, Al. Ștefan, M. Chiripuș, Al. Chiripuș (Marinaș 73) – Ghighilicea, Bîrziche (Proteasa 15), Horumbă – Zamura (Dobrin 73), Sîrbu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *