Ziua Națională a României, sărbătorită la Râmnicu Vâlcea

Cu ocazia Zilei Naționale de 1 decembrie, instituțiile publice și personalitățile din partidele politice au organizat activități pentru a marca evenimentul. Cu acest prilej, Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, Instituția Prefectului și organizațiile politice au oferit câteva momente pentru a aminti de faptul că astăzi s-au celebrat 104 ani de la Marea Unire din 1918.

Perspectiva Prefectului Mihai Oprea, legat de sărbătorirea zilei naționale, se referă mai mult la comportamentul românilor pe parcursul istoriei, dar și comportamentul acestora în prezent. Acesta amintește și de războiul de la graniță, din Ucraina.

Acum, cu războiul aproape de granițele țării, solidaritatea este mai importantă ca oricând. Doar uniți putem să trecem cu bine peste toate provocările. Să nu ne lăsăm dezbinați și să ne amintim că elementul cheie al victoriei din anul 1918 a fost ÎNCREDEREA.

Poporul român a crezut în unitatea națională și a luptat cu îndârjire și credință pentru acest ideal, secole de-a rândul. Unirea românilor a început cu Mihai Viteazul, urmată de dubla recunoaştere a lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei și al Ţării Româneşti, continuând cu proclamarea independenţei de stat a României din anul 1877 și devenind realitate la data de 1 Decembrie 1918, când UNIREA tuturor românilor a fost hotărâtă, pentru totdeauna, de către Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia.

Mesajul Prefectului Mihai Oprea pentru Ziua Națională a României.

Cu această ocazie, o paradă militară a fost organizată în Râmnicu Vâlcea. Momentul a fost privit de mulți locuitori ai orașului, chiar dacă vremea nu a fost atât de primitoare. Personalitățile politice nu au lipsit, aceștia fiind în fruntea paradei: Mihai Oprea, Constantin Rădulescu, Virgil Pîrvulescu, Ștefan Ovidiu Popa, Călin Florentina și alții.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *