Spectacol în Treapt!

Pe un frig pătrunzător, Flacăra Horezu și Cozia Călimănești au remizat sâmbătă în Treapt, scor 3-3, după un meci foarte spectaculos!

Venită la Horezu fără M. Chiripuș, Proteasa, Bîrzichie și Al. Ștefan, Cozia părea victimă în fața gazdelor, aflate în mare formă.

Flacăra a început în trombă și în minutul 11 a deschis scorul prin Ovidiu Popescu dintr-un penalty acordat după un henț în careul oaspeților.  În minutul 13 s-a făcut 2-0, după ce Pintilie a pus capul la un corner bătut de Precup. Condusă pe tabelă, Cozia a ieșit din carapace și a început să atace. Mutat pe postul de mijlocaș central, Mazilu a șutat bine de la 18 metri, a redus din handicap și meciul era relansat. Antrenorul – jucător al gazdelor, Adi Popa reia cu capul din 6 metri, dar portarul Coziei, Borz salvează. Finalul de repriză este unul electrizant.  În minutul 39, Mazilu înscrie din nou,  o  reușită asemănătoare cu prima, șut puternic și bine plasat, de la 20 de metri.  Peste doar două minute, Horezu revine în avantaj, după reușita lui Stanciu. În finalul reprizei, Precup are două ocazii mari, prin care Flacăra se putea desprinde, dar le ratează.

Chiar dacă nu a fost la fel de spectaculoasă, repriza secundă a fost una încinsă, în care s-a jucat pe contre. În minutul 58, Ghighilicea reia din 8 metri, de puțin pe lângă poarta gazdelor. Apoi, în minutul 61, Dușmanu irosește o ocazie imensă. În replică, Marinaș este și el aproape de gol pentru Cozia.  Raul Horumbă egalează în minutul 66, șut puternic de la 17 metri: 3-3. Din acest moment, meciul s-a stins. Cozia a făcut ce știe mai bine, să se apere, în timp ce Flacăra nu a reușit să își mai creeze ocazii notabile.

Horezu iernează pe locul 3, poziție de play-off, dar mai are destul de tras în ultimele trei etape din sezonul regular din martie 2023, în care joacă la Alexandria, acasă cu Dăești și la Craiova. Dacă ar fi câștigat cu Cozia, echipa lui Adi Popa era cu un picior în play-off, pentru că ar fi avut cinci puncte avans față de locul 5.

Cozia a avut și ea o toamnă bună și este pe locul 8, la cinci lungimi de primul loc retrogradabil, ocupat de Costești. Trupa lui Vasile Ilinca este pe drumul cel bun și are șanse mari să își îndeplinească obiectivul, salvarea de la retrogradare.

Flacăra Horezu – Cozia Călimănești 3-3 (3-2)

Stadion Treapt, spectatori 400

Au marcat: Ovidiu Popescu (11 – penalty), Petruț Pintilie (13), Andrei Stanciu (41) / Adrian Mazilu (22, 39), Raul Horumbă (66)

Flacăra: Păușescu – Pintilie, Mocioacă, Bărbuți, A. Ivan – Precup, Ov. Popescu – A. Stanciu, Dușmanu (Dobrescu 72), Trașcă (R. Dinu 78) – Ad. Popa. Antrenor: Adrian Popa

Cozia: Borz – Dobrin, Duca, Kelemen (Zotică 46),  Al. Chiripuș, Bornea – Ghighilicea, Mazilu, Horumbă – Marinaș (Rădoi 89), Sîrbu. Antrenor: Vasile Ilinca

Cioinac a părăsit Horezu pentru a merge la Alexandria

Cel mai bun jucător al Flacărei din acest sezon, mijlocașul Ionuț Cioinac și-a reziliat de comun acordul cu clubul din Treapt și nu a mai jucat contra Coziei. Cioinac  a cerut să fie lăsat să plece la o altă echipă de Liga a III-a, de unde a primit o ofertă financiară net superioară față de ce avea la Flacăra. Cel mai probabil, acesta va ajunge la Alexandria, care i-a oferit bani mulți la semnătură, deși a fost dorit și la Deva. Oficialii clubului din Treapt i-au dat actele fotbalistului, iar în această iarnă trebuie să caute un mijlocaș central, pentru a suplini pierderea.

Vasile Ilinca: ”Punct important pentru noi”

Cozia a încheiat cu bine prima parte a sezonului, dar antrenorul Vasile Ilinca subliniază că mai este mult până la finalul campionatului. ”Orice punct este important, trebuie să rămânem modești și să muncim mult. Prima repriză a fost a lor, au avut ocazii mari, se puteau desprinde și să câștige. În a doua parte, am avut noi două ocazii mari și ei doar una. Este un punct important pentru noi, la Horezu este greu să revii când ești condus. Am avut și multe absențe, dar cei care au intrat în locul lor s-au achitat de sarcini” a spus Vasile Ilinca.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *