Egal dramatic între Vâlcea și Thuringer

După un meci electrizant, SCM Rm. Vâlcea a remizat sâmbătă, în Sala Sporturilor Traian, cu Thuringer HC (Germania), scor 32-32 (16-17), în etapa 4 din Grupa D a EHF European League.

Meciul de sâmbătă a prins Vâlcea într-o situație delicată, cu patru jucătoare indisponibile: Daniela De Jong, Jovana Kovacevic, Andreea Ianăși și Raluca Dăscălete. Echipa germană pregătită de românul Herbert Muller a pierdut primul punct în această grupă, dar este matematic calificată în sferturile de finală.

În ciuda absențelor, SCM a jucat perfect în primele 20 de minute și cu Hosu în formă între buturi, s-a desprins la 13-9 în minutul 21. Finalul de repriză a aparținut nemțoaicelor, care au revenit și au intrat la cabine în avantaj, scor 17-16. Thuringer a controlat și debutul părții secunde și s-a desprins la 21-16 în minutul 35. Însă, Vâlcea nu a cedat și susținută de 1800 de fani entuziaști, a revenit rapid în meci: 24-24 în minutul 45. Nipona Fujita a jucat în multe momente coordonator de joc și a pus în dificultate masiva defensivă germană.  În ultimul sfert de oră, cele două echipe au mers cap la cap. Tunisianca Elghaoui a fost de neoprit la semicerc, SCM a condus cu 32-31 cu un minut înainte de final, dar nemțoaicele au egalat din aruncare de la 7 metri, cu 20 de secunde înaintea finalului. Deși au avut ultimul atac, oltencele nu au reușit să mai arunce la poartă. S-a terminat 32-32, după un meci extrem de spectaculos și SCM rămâne în cursă pentru sferturile de finală.

Foto: Image Plus

Meciul cu Paris, decisiv!

Cu un procentaj al mingilor apărate de 33,3%, portarul Daciana Hosu a avut momente sclipitoare în jocul cu Thuringer. ”Ne-am așteptat la un meci greu, ne doream mult să câștigăm, dar este bun și acest egal. Meciul care urmează, acasă cu Paris este cel mai important și trebuie câștigat, apoi mergem în Ungaria să ne calificăm” a spus Daciana Hosu.    

”Este o perioadă grea pentru noi, foarte încărcată, mă bucur că am scos un egal, diferența a fost foarte mică pe final, doar câteva decizii. Suntem încrezătoare pentru jocurile următoare, când suntem pe teren, pentru noi nu există vreun inconvenient” a anunțat și interul dreapta, Daria Bucur, autoare a cinci reușite, care din sezonul viitor va merge la Buzău.

Foto: Image Plus

Bent Dahl a făcut improvizații

Antrenorul SCM-ului, Bent Dahl este mulțumit cu punctul obținut contra lui Thuringer, ținând cont de absențe. ”Sunt foarte fericit pentru acest punct, puteau fi chiar două puncte, echipa a jucat foarte bine și a luptat extraordinar. Au fost absențe importante în lot și a fost nevoie să facem multe improvizații, dar am revenit bine în repriza secundă. Ne-am întrecut pe noi înșine și jucătoarele și-au arătat din plin calitățile individuale, iar suporterii noștri au fost uimitori. Cel mai important în acest meci a fost că multe jucătoare au căpătat mai multă experiență” a declarat norvegianul.

Cu 3 puncte din 4 jocuri, SCM rămâne la mâna ei pentru a obține a doua poziție care duce în sferturile de finală. În celălalt joc din grupă, Paris a câștigat greu, pe final de meci, 26-24 cu VAC.  

Roș-albastrele trebuie să câștige ultimele două jocuri din grupă, sâmbătă (ora 19.00), acasă cu Paris 92 și apoi în deplasare cu Praktiker-VAC, pentru a merge mai departe.

SCM: Hosu, Roch – Elghaoui 12, Fujita 6, Bucur 5, Glibko 4, Levchenko 2, Hansson 2, Klikovac 1, Asanin, Coman,  Florica, Băcăoanu. Antrenor: Bent Dahl.

Clasament Grupa D:

1. Thüringer HC              4        3        1        0        132 – 115     7

2. Paris 92                       4        2        0        2        100 – 101     4

3. SCM Rm. Vâlcea         4        1        1        2        125 – 124     3

4. Praktiker-Vác               4        1        0        3        109 – 126     2

Herbert Muller: ”Un meci foarte intens, egalul este echitabil”

De peste 12 ani pe banca lui Thuringer, neamțul de origine română, Herbert Muller (60 de ani) a jucat handbal la Politehnica Timișoara. A antrenat timp de 9 ani pe Nurnberg, apoi a fost doi ani la Corona Brașov și este la Thuringer de peste 12 ani. Românul speră ca Thuringer și Vâlcea să meargă la braț în sferturile de finală. ”A fost un meci imens de intens, a trebuit să găsim soluții împotriva lui Glibko și Elghaoui, când le-am găsit, ne-am detașat la cinci goluri. Vâlcea a luptat până în ultima secundă și a fost un meci extrem de pasionant, iar egalul cred că este echitabil. Îmi doresc ca SCM să câștige următoarele două meciuri și să mergem împreună mai departe și apoi în Final 4” a spus antrenorul lui Thuringer.

Românul spune că jucătoarele sale vor vorbi doar elogios de țara sa natală, după ospitalitatea arătată de clubul vâlcean. ”În Sala Traian, atmosfera este incredibilă, publicul duce echipa. Am fost primiți foarte frumos, conducerea clubului SCM ne-a arătat ce însemnă ospitalitatea românească și mă bucur mult, fetele mele care nu ajunseseră încă în România revin acasă, în Germania și vorbesc frumos de țara mea natală” a declarat Herbert Muller, care este și selecționerul Austriei.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *