Administrația din Scundu și-a stabilit prioritățile pentru 2023

Cu un buget restrictiv pentru 2023, dar cu multe planuri pentru dezvoltarea localității, primarul comunei Scundu, Mihai Blejan, a stabilit proiectele și lucrările cele mai importante pentru comunitate. Nu au fost omise alocări de fonduri pentru sprijinirea activităților culturale, a învățământului ori pentru evenimentele comunității.

Astfel, modernizarea iluminatului public, montarea unor stații electrice de încărcare pentru mașini, dotarea parcului auto cu utilaje, dar și reabilitarea unor drumuri agricole sunt doar câteva dintre obiectivele administrației publice din Scundu în acest an. Primarul spune că așteaptă deschiderea axelor de finanțare pentru a putea demara lucrările de care este atâta nevoie în localitate. 

„Prin GAL vom achiziționa un tractor cu remorcă și tocătoare, iar prin Agenția Fondului de Mediu am depus și cel de-al doilea proiect, care vizează modernizarea iluminatului public. Ambele proiecte constau în înlocuirea corpurilor de iluminat de pe drumurile principale. Acest lucru înseamnă aproximativ 600 de corpuri de iluminat cu led. Unul dintre avantajele proiectului este că vom plăti mai puțin pentru iluminatul public stradal. Este un sistem inteligent, controlul lămpilor fiind făcut în mod progresiv, cu ajutorul unui mecanism, astfel încât fiecare lampă va lumina la intensitatea prestabilită doar atunci când se îndeplinesc condițiile-limită de declanșare a semnalului de comandă. Cert este că, prin acest proiect, valoarea facturii se va reduce undeva la jumătate. Un alt avantaj este cel al calității iluminatului stradal public. Pentru accesarea fondurilor prin AFIR așteptăm să dea drumul la sesiunea de depunere a proiectelor pentru betonarea drumurilor agricole. Documentațiile sunt pregătite, așteptăm deschiderea noilor axe de finanțare”, a precizat primarul localității Scundu, Mihai Blejan.

Tot la Agenția Fondului de Mediu este depus în vederea finanțării și proiectul pentru amenajarea unor stații pentru încărcarea mașinilor electrice.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *