Petre Berbecaru revine în handbal. Fostul conducător de la Oltchim va fi consilier sportiv la Dacia Mioveni

Fost conducător la Oltchim, Petre Berbecaru (80 ani), unul din numele importante din handbalul românesc s-a alăturat echipei CS Dacia Mioveni 2012, în calitate de consilier sportiv. 

Numele lui Petre Berbecaru se confundă cu cel al handbalului vâlcean, pentru care a lucrat patru decenii și unde a contribuit la construcția legendarei Oltchim.

”Este o onoare și un privilegiu pentru CS Dacia Mioveni 2012 ca, sub consilierea și expertiza reputatului om de sport, Petre Berbecaru, să dezvolte proiectul sportiv ce vizează pentru anii următori marea performanță!” a anunțat vineri clubul argeșean.

Din 1978 și până în 1982, Petre Berbecaru a condus echipa de fotbal CS Chimia. Din 1982 a ajuns la Oltchim, unde în decursul anilor a îndeplinit toate funcțiile de conducere: secretar al clubului, vicepreședinte, antrenor secund, antrenor principal și președinte. Din 2016 a revenit în handbalul vâlcean la HCM Rm. Vâlcea, care ulterior a devenit SCM din 2018. S-a retras de la echipa vâlceană în 2021, dar a rămas alături sufletește, fiind deseori văzut la meciurile de acasă.

Noul consilier de la Mioveni a lucrat mulți ani alături de antrenoarea Victorina Bora la Oltchim și este convins că tehniciana va redresa situația actuală. ”E foarte simplu! Dacia Mioveni mi-a solicitat ajutorul, iar mie îmi place să ajut. Văd aici dorința de a crește și asta mă atrage, pentru că este o provocare ce transmite o energie pozitivă, de care aveam nevoie. Am încredere în oamenii de acolo și în antrenoarea Victorina Bora. Da, am crezut că pot fi doar privitor la fenomenul sportiv, dar m-am înșelat. Din fericire!” a declarat Petre Berbecaru pentru pagina de facebook a clubului.

Dacia Mioveni este pe locul 11 în campionat, cu 13 puncte din 19 jocuri și cel mai probabil va merge la barajele de menținere/promovare, unde nu ar trebui să aibă emoții. Duminică, 2 aprilie, Mioveniul are meci acasă cu ultima clasată, CSM Galați, în meci restant din runda 20. De la începutul lunii martie, pe banca tehnică a echipei a venit Victorina Bora, fostă jucătoare la Oltchim și națională.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *