PNI Anghel Saligny, un program de bun augur pentru orașul Bălcești

La Bălcești, două dintre cele mai importante proiecte sunt aprobate, iar în cel mai scurt timp va urma semnarea contractelor de finanțare pentru proiectele de extindere a sistemului de gaze naturale, apă și canalizare din oraș. 

Investițiile cuprind 52 de kilometri de rețea de gaze, 18 kilometri de conductă de canalizare și 9 kilometri de rețea de apă, iar lucrările vor începe în vara acestui an, susține primarul orașului Bălcești.

„În urma licitației s-a stabilit firma constructoare pentru lucrările de extindere a sistemului de gaze naturale în orașul Bălcești și în satele aparținătoare pe o lungime de 52 de kilometri. Toți pașii aceștia s-au făcut conform clauzei suspensive, inclusiv eliberarea autorizației de construire, urmând semnarea contractul de finanțare la Ministerul Dezvoltării pentru acest obiectiv. Tot în această perioadă suntem în implementarea proiectului pentru extinderea sistemului de apă și canalizare. Se lucrează la caietul de sarcini, conform clauzei suspensive, după care vom semna contractul cu Ministerul Dezvoltării. Avem proiecte uriașe în derulare, altele sunt în faza de depunere, iar pentru altele va trebui să semnăm contractele de finanțare”, a precizat primarul orașului Bălcești, Constantin Aleca.

Succesul accesării fondurilor europene și guvernamentale pentru Bălcești ține atât de viziunea liberală a primarului Constantin Aleca, care și-a format echipa potrivită cu care s-a calificat din mers și, împreună au avut primele succese de dezvoltare bazată pe investiții, cât și pe dorința atragerii fondurilor pentru finanțarea investițiilor masive în infrastructură.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *