Weekend decisiv pentru CS Vâlcea 1924 – Haita lui Șapera joacă cu promovarea pe masă la turneul final

CS Vâlcea 1924 caută promovarea în Liga Națională la turneul final al Ligii 1 care se va disputa la Brașov, în perioada 26-28 mai.

Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibași” din Brașov va fi gazda turneului de promovare în Liga Națională de baschet masculin, acolo unde s-au calificat primele patru clasate în Liga 1: Corona, CS Vâlcea 1924, Agronomia București și Politehnica Iași. Se va juca în sistem fiecare cu fiecare și primele două clasate vor promova. Corona este mare favorită, însă lupta pentru al doilea loc de anunță una echilibrată, cu CS Vâlcea și Agronomia printre pretendente la al doilea loc promovabil.

La primul an de la înființare, antrenorul Hristu Șapera a readus cultura baschetului la echipa finanțată de Consiliul Județean Vâlcea. ”Suntem o echipă bună, ne dorim să câștigăm primele două meciuri și să jucăm practic o finală cu Corona, deși primele două clasate se califică în Liga Națională. Sunt încrezător în șansele noastre, cred că vom face un turneu final bun. Corona este favorită, are un bilanț perfect, a reușit să ne învingă de fiecare dată până acum. Niicun turneul final nu este ușor, mereu se întâmplă surprize, noi sperăm să provocăm una frumoasă și să câștigăm toate cele trei meciuri” a afirmat tehnicianul.

”Am plecat anul trecut de la zero”

Antrenorul CS Vâlcea 1924 avertizează că un Final Four este total diferit de meciurile din sezonul regular, însă speră ca fanii să vadă din toamnă echipe de Liga Națională. ”Să joci trei meciuri în trei zile este un pic diferit, trebuie să nu fii nici prea sus nici prea jos, să nu ai emoții, să fii echilibrat și să te resetezi foarte repede, de la un meci la altul și să te adaptezi la orice provocări apar în meci. O echipă care nu are presiune poate provoca surprize, când pleci la drum fără așteptări prea mari, jucătorii pot juca mai bine și pot profita de crispările echipelor care trebuie să câștige toate jocurile. Cred că ne vom motiva exemplar și vom fi suficient de echilibrați pentru a gestiona acest Final Four. Să nu uităm că acest club a plecat în septembrie anul trecut de la zero și acum avem un impact asupra comunității, asupra copiilor și luptăm pentru anumite obiective. Sper ca fanii noștri să vadă din toamnă aici echipe mari din Liga Națională” a spus antrenorul Hristu Șapera.

Toni Rotaru: ”Am muncit un an întreg pentru promovare”

Toni Rotaru s-a reprofilat în startul sezonului pe postul de coordonator de joc și a avut evoluții bune în acest sezon. Visul său este să ajungă la echipa națională de seniori. ”Pentru dezvoltarea mea personală a fost benefic să joc pentru prima dată coordonator de joc, simt că m-am dezvoltat mult la Vâlcea, a fost un lucru foarte bun pentru cariera mea să vin aici. Corona este clar favorită, nu a pierdut niciun meci în acest sezon, însă sper să facem o figură frumoasă în ultimul joc și să îi învingem. Vrem să luăm fiecare joc în parte, vrem să învingem în primul meci cu Agronomia, apoi să câștigăm cu Iași și în ultimul joc cu Corona, nu mai avem nimic de pierdut, încercăm să câștigăm. Noi, jucătorii vom avea discuții înaintea jocurilor, le voi spune băieților că am muncit un an întreg și trebuie să dăm totul să obținem promovarea, este foarte important să le câștigăm pe primele două, iar ultimul va fi ca o finală” a declarat Toni Rotaru.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *