Primarul localității Mădulari, Daniel Dimulescu:„Am venit în această primărie pentru a rezolva problemele comunității, nu să vând gogoși electorale”

Se spune că omul sfințește locul, iar când omul este și antreprenor la bază și știe să atragă oamenii în jurul său care vor să facă treabă, lucrurile încep să se miște în direcția care trebuie. Acest lucru este vizibil fiindcă, de când Daniel Dimulescu a preluat ferâile localității Mădulari, problemele comunității au fost transformate în soluții, iar soluțiile au avut ca bază fondurile atrase din toate sursele și dorința de a face. De aici totul s-a îmbinat perfect cu o echipă care a înțeles cât de important este să tragă în aceeași direcție, la aceeași căruță: 

 „Am venit în această primărie pentru a găsi soluții la toate problemele comunității, nu să vând gogoși electorale. Astfel, am reușit să atragem fonduri din toate sursele, s-au făcut investiții și am proiecte în diverse stadii de implementare. În cadrul acestei primării am reușit să formez o echipă care trage în aceeași direcție, la aceeași căruță. Împreună cu ei am reușit să duc la bun sfârșit promisiunile făcute în campaniile electorale. La bază sunt antreprenor și am intrat în administrație pentru a face treabă, am atras oameni în jurul meu, iar lucrurile au început să se miște. Sunt mulțumit fiindcă am reușit să realizez de fiecare dată mult mai mult față de cât am promis în campania electorală. Am venit să bag apa și canalizarea în Mădulari, să asfaltăm drumurile, să refacem podurile, să introducem iluminatul public, să avem în comună internet și camere de supraveghere video, să rezolvăm problemele cu alunecările de teren, plus multe alte lucruri importante pentru comunitatea locală”, a subliniat primarul Daniel Dimulescu.

Primarul Dimulescu aşteaptă finanţare de la CNI pentru proiectul de reabilitare, extindere, modernizare şi dotare a școlii

Pe lângă proiectele existente, aflate în diferite faze de execuție, administrația locală din Mădulari are din anul 2018, la CNI, documentația pentru modernizarea, consolidarea, dotarea și extinderea școlii din localitate.

În tot acest timp, de câte ori administrația locală s-a interesat de soarta proiectului, CNI a solicitat reactualizarea documentelor. Într-o astfel de situaţie, administraţia locală a răspuns de fiecare dată la clarificările transmise de CNI, actualizând documentațiile, refăcând schițele şi devizele. Mai mult, în 2021 proiectul a fost prins în lista de sinteză, dar la scurt timp a fost scos de la finanțare. Primarul Daniel Dimulescu este supărat, fiindcă de ani buni se confruntă cu tergiversări fără rost şi amânări care, de cele mai multe ori, nu au nici o soluţionare concretă, demersuri care bat pasul pe loc, iar răspunsurile sunt lăsate în coadă de peşte: 

„Sunt supărat fiindcă proiectul depus în 2018 la CNI, pentru amenajarea școlii nu este nici astăzi luat în considerare în vederea finanțării. A fost în lista de sinteză, iar la scurt timp a fost scos și nu am înțeles de ce. Cei care decid soarta unor astfel de investiții foarte importante pentru comunitățile locale trebuie să înțeleagă ca această clădire are nevoie urgentă de fonduri pentru a o aduce la noile cerințe ale educației. Fac această precizare fiindcă am văzut că în unele zone din țară au fost reabilitate școlii cu milioane de euro, dar stau acum închise și acest lucru mă intrigă, deoarece copiii noștri nu pot să aibă parte de o locație care să ofere condițiile impuse în codul stabilit de actuala lege a educației. Școala este un proiect de suflet al meu care mă macină, fiindcă nu înțeleg de ce nu primește finanțare. De fiecare dată refacem documentații, răspundem la clarificări, dar până când să o facem? Proiectul școlii l-am avut ca promisiune în campanie și, independent de voința mea nu se poate realiza, pentru că factorii decidenți în acest sens consideră că nu este un proiect oportun pentru educația copiilor noștri”, a subliniat primarul Daniel Dimulescu.

Proiectul depus la CNI pentru modernizarea școlii din Mădulari poate aduce acea schimbare de abordare necesară în educație copiilor din localitate. Table magnetice, sistem audio performant şi mobilier nou sunt dotările de bază în sălile de clasă ale şcolii. Prin acest proiect, şcoala din Mădulari ar putea deveni cea mai frumoasă şi dotată şcoală, şi asta fiindcă proiectul şcolii face parte din primele modele de acest tip care trebuia să fie construit la Mădulari.

Proiectul cuprinde de la alei pietonale și centrale termice până la panouri solare şi vestiare pentru fiecare elev. La parter este prevăzută o grădiniţă cu vestiare, duşuri, sală de joacă, bucătărie şi sală de mese. În proiect este inclusă şi amenajarea unui cabinet medical, iar în fiecare clasă ar trebui realizat mobilier nou. 

Din păcate, la Compania Naţională de Investiţii lucrurile se mişcă cu viteza melcului, iar soarta copiilor din Mădulari nu interesează autorităţile centrale.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *