Două noi locuri de joacă pentru copiii din Slătioara

Primarul localității Slătioara, Camelia Romcescu, a atras fonduri europene prin GAL pentru finanțarea proiectului de amenajare a unor locuri de joacă pentru copii în satul Milostea și Slătioara, în punctul Cumpene. Prin acest proiect dorește să ofere o alternativă cât mai sigură pentru activitățile de joacă în aer liber, pentru copiii din zonă. Astfel, cei mici își pot petrece într-un mod plăcut timpul liber într-un astfel de spațiu dotat cu diverse aparate de joacă, de la leagăne și balansoare până la jucării pe arc, groapă de nisip și diferite tipuri de cățărătoare: 

 „Amenajarea acestor locuri de joacă este pentru copiii noștri. Și eu am doi nepoți, iar joaca este un mod natural și plăcut pentru micuți de a rămâne activi și voioși, mai ales în perioada grădiniței, pentru a avea o sănătate fizică bună și pentru a deprinde diferite abilități de viață. Investiția se realizează cu bani europeni, este o promisiune făcută, și pe care reușim să o ducem la îndeplinire. Pentru că nu am iertat absolut nimic din ceea ce înseamnă accesarea fondurilor europene, pe această nișă pot să spun că am semnat contractul de finanțare prin PNRR pentru digitalizarea primăriei, ceea ce este un lucru benefic. Depusă este și cererea de finanțare pentru eficientizarea iluminatului stradal și eficientizarea instituțiilor publice, tot cu bani europeni”, mai spune primarul localității Slătioara, Camelia Romcescu.

Cu bani guvernamentali, prin programul național de investiții „Anghel Saligny”, primarul Camelia Romcescu a primit finanțarea necesară pentru două proiecte depuse, în valoare de 12.000.000 de lei. Fondurile vor fi folosite pentru asfaltarea și modernizarea mai multor drumuri din localitate, pe o lungime de aproximativ 14 kilometri. Cu aceste investiții infrastructura din localitatea Slătioara se va încheia: „Am semnat contractul pentru modernizarea de drumuri etapa I prin PNI „Anghel Saligny”. Așteptăm să finalizăm pentru a încărca în platformă și cel de-al doilea proiect finanțat prin PNI „Anghel Saligny”, pentru modernizarea drumurilor comunale”, a precizat primarul localității Slătioara, Camelia Romcescu. 

La Slătioara se vor finaliza anul acesta lucrările de construire și modernizare a dispensarului medical și sălii de sport.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *