La Mihăești, investiţiile importante continuă în ritm susţinut

Anul 2023 este plin de proiecte și realizări esențiale pentru comuna Mihăești

După cum ne-a obișnuit și în anii trecuți, administrația comunei Mihăești continuă să implementeze, și în anul 2023, numeroase proiecte de amploare, menite să dezvolte frumoasa așezare vâlceană prin modernizarea infrastructurii rutiere, modernizarea sau realizarea de noi parcuri sau zone de agrement, dar și îmbunătățirea infrastructurii școlare.

Prin acest FLAG „Oltul Puternic”, administrația locală din Mihăești a atras bani europeni pentru achiziționarea unui tractor nou și pentru construirea unui parc având tematică pescărească în satul Negreni. Comuna Mihăești este cea mai mare din județul Vâlcea, astfel primarul are în vedere mai multe proiecte care vor fi în beneficiul locuitorilor din comună. Pe lista obiectivelor de investiții cu finanțare prin PNI „Anghel Saligny”, Primăria comunei Mihăești va da starul pentru două lucrări în valoare de 18,1 milioane de lei, privind asfaltarea drumurilor comunale și amenajarea de trotuare și piste de biciclete la DN64, sat Stupărei. Mai mult, primăria are inclusiv depus în vederea finanțării un proiect pentru modernizarea și extinderea iluminatului public, iar în satul Măgura se construiește o nouă grădiniță cu patru săli de clasă pentru patru grupe. Investiția este finanțată integral din fonduri nerambursabile și are o suprafață de peste 500 de metri pătrați. 

„Este a treia grădiniță pe care o construiesc din temelii. În acest sens sunt foarte interesat ca toți copiii noștri să aibă toate condițiile. Am luat această hotărâre fiindcă în pandemie a trebuit să creăm condiții, astfel încât copiii să aibă un anumit spațiu, să păstreze o anumită distanță, ceea ce am reușit foarte greu. Noua grădiniță se realizează cu fonduri de la Ministerul Educației în curtea școlii din satul Măgura, care va avea capacitatea pentru patru grupe: două grupe vor fi cu program prelungit, iar celelalte două vor fi cu program normal. Aici a fost o clădire veche pe care am demolat-o fiindcă nu mai putea fi cârpită, însemna bani aruncați. Prin urmare, decizia noastră a fost de a construi o nouă locație din temelii, care să corespundă normelor ISU”, a precizat primarul Constantin Bărzăgeanu. 

Primăria sprijină şcolile şi vine în sprijinul copiilor

Primăria sprijină şcolile din localitate în foarte multe direcţii, în primul rând atunci când este nevoie de suplimentarea cheltuielilor, dar şi pentru funcţionarea obişnuită. Tot primăria este aceea care se implică şi pe plan social. În localitate copiii beneficiază de o bază sportivă nouă, iar primarul spune că există un proiect şi pentru construirea unui parc de joacă, dar şi a unui bazin de înot pentru micuţi. 

Pe lângă investițiile existente, aflate în diverse stadii, administrația locală din Mihăești are un portofoliu de proiecte pregătit pentru anii următori. Primarul ne spune că echipa din cadrul primăriei este pregătită să acceseze alte fonduri pentru noi proiecte. Un lucru este cert: primarul Constantin Bărzăgeanu se preocupă de toate aspectele vieții din comuna sa, de la infrastructura mare – drumuri, alimentare cu apă, canalizare sau iluminat public și până la organizarea evenimentelor, întreținerea școlilor, grădinițelor și a căminelor culturale.

Pe linia serviciilor medicale, în satul Măgura se va construi un nou centru medical modern, iar din bugetul local s-au alocat fonduri pentru continuarea asfaltării drumurilor comunale, construirea unui pod și amenajarea rigolelor în satul Buleta, dar și pentru cofinanțarea proiectelor finanțate prin Anghel Saligny: „Cu bani prin PNI „Anghel Saligny” se vor asfalta 10 kilometri de drumuri comunale, se vor amenaja 20 de kilometri de rigole și se vor construi aproximativ 30 de podețe. În satul Stupărei se vor amenaja trotuarele și o pistă de biciclete”, ne-a declarat primarul comunei Mihăești, Constantin Bărzăgeanu. 

Prin „Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă si Apă Uzată în județul Vâlcea”, în localitate vor începe lucrările pentru înființarea sistemului de canalizare pe o lungime de 60 de kilometri.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *