Un pas important pentru extinderea sistemului de gaz metan în orașul Bălcești

• Primarul Constantin Aleca: „Am semnat contractul de finanțare la Ministerul Dezvoltării pentru proiectul „Extindere rețele inteligente de distribuție gaze naturale”

S-a făcut un pas important în implementarea proiectului „Extindere rețele inteligente de distribuție gaze naturale”. Primarul oraşului Bălceşti, Constantin Aleca, a anunțat că a semnat contractul privind finanțarea extinderii rețelei de distribuție a gazelor naturale care urmează să se construiască. Investiția, în valoare de 42.801.540,77 lei, se va realiza pe o lungime de 52 de kilometri de rețea de gaze și va cuprinde aproape toate satele din Bălcești. 

„Am semnat contractul de finanțare pentru lucrările de extindere a sistemului de gaze naturale în orașul Bălcești și în satele aparținătoare pe o lungime de 52 de kilometri. Tot în această perioadă vor începe și lucrările pentru extinderea sistemului de canalizare pe o lungime de 8 kilometri și 9 kilometri de rețea de apă, iar lucrările vor începe în vara acestui an. Avem proiecte uriașe în derulare, altele sunt în faza de depunere, iar pentru altele va trebui să semnăm contractele de finanțare”, a precizat primarul orașului Bălcești, Constantin Aleca.

În acord cu dezvoltarea oraşului, primarul Constantin Aleca şi-a conturat cu prioritate obiectivul extinderii reţelei de utilităţi, precizând că este optimist în privinţa acoperirii zonelor importante ale urbei cu reţeaua de gaz metan, având în vedere că, actualmente, aproximativ 260 de gospodării au branşamente la gaz.

Această extindere a reţelei de gaz este cu atât mai demnă de luat în seamă cu cât oraşul este conectat la sistemul de gaz, iar în primul an din acest mandat administraţia locală a alocat fonduri din bugetul local pentru extinderea reţelei de gaze pentru două străzi, pe o lungime de aproximativ 500 de metri.

Primarul spune că toţi locuitorii oraşului Bălceşti vor aceleaşi condiţii şi facilităţi precum cei din mijlocul unei urbe. În acest sens are ca obiectiv accesarea fondurilor pentru a aduce în fiecare zonă componentă a oraşului toate utilităţile de care au nevoie oamenii.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *