Primarul localității Galicea, Florin Mărăcine: „În scurt timp ne apucam de lucrări”

Pe nișa modernizării infrastructurii rutieră și de înființare a sistemului de canalizare primarul localității Galicea, Florin Mărăcine, a reușit să atragă o sumă record, aproximativ 25,5 milioane de lei prin PNI „Anghel Saligny”.

Una dintre investiții pentru care, în această perioadă, a semnat contractul de finanțate la Ministerul Dezvoltării va începe în această perioadă și vizează asfaltarea drumurilor de interes local pe o lungime de 7,3 kilometri. Valoarea proiectului este de 10,5 milioane de lei. 

Un alt proiect prin PNI, Anghel Saligny pentru care administrația locală va semna curând contractul de finanțare este proiectul de canalizare pentru satele Bratia, Bratia Vale și Cocoru și construirea unei stații de epurare pentru satele Cremenari și Bratia Deal. Valoarea proiectului este de 15 milioane de lei: „Am semnat contractul de finanțare pentru proiectul privind modernizarea celor aproximativ 8 kilometri de drumuri de interes local la Ministerul Dezvoltării. 

Mulțumesc domnului secretar de stat Alexandru Stoica și domnului președinte Constantin Rădulescu pentru sprijin. În scurt timp ne apucăm de lucrări. Vor urma și alte proiecte cu fonduri europene și guvernamentale pentru care vom semna contractele de finanțare. Facem tot posibilul să atragem fonduri externe deoarece bugetul localității Galicea este mic, dar atât cât este am reușit să-l gospodărim eficient, iar acest lucru s-a văzut în cei doi ani de mandat, în care am făcut foarte multe lucrări cu bani din bugetul local și la prețuri foarte mici, oricât ne-ar critica unii. Aici vreau să subliniez faptul că, în doi ani s-au asfaltat drumurile comunale pe o lungime de 7 kilometri cu bani din bugetul local, iar investițiile în această zonă vor continua. Prin urmare, în fiecare an bugetul a fost construit pe dezvoltare”, afirmă primarul localității Galicea, Florin Mărăcine.

Un alt contract de finanțare semnat prin POIM, pentru care primarul așteaptă începerea lucrărilor de prea multă vreme privește înființarea sistemului de apă și canalizare în satele Valea Râului, Dealu Galicii și Teiu. Investiția are valoarea de 11 milioane de euro și lucrările ar fi trebuit să demareze în vara acestui an.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *