În perioada 18-20 august 2023, are loc la Călimănești cea de-a 55-a ediție a festivalului „Cântecele Oltului”, o amplă sărbătoare a diversității care adună generații în jurul portului tradițional, cântecului și obiceiurilor autentice

Timp de trei zile, Călimăneştiul va vibra sub ecoul cântecelor și atmosfera plină de bucurie, iar atât localnicii, cât și turiștii veniți să-și petreacă concediul în acest pitoresc orășel de sub Cozia, vor avea privilegiul de a asista la un spectacol de neuitat. În perioada 18 – 20 august, va avea loc cea de-a 55-a ediție a Festivalului Național de Folclor „Cântecele Oltului”, o adevărată paradă a frumuseții portului național românesc și a obiceiurilor tradiționale.

Acest eveniment, ajuns la cea de-a 55-a ediție, reprezintă cea mai semnificativă manifestare de acest gen, adunând laolaltă porturi populare specifice Olteniei, Munteniei și Ardealului. Prin intermediul acestei sărbători, Călimănești devine punctul de întâlnire al culturii și tradițiilor din aceste regiuni, îmbogățind astfel diversitatea folclorului românesc.

„Festivalul Național de Folclor „Cântecele Oltului” nu este doar un eveniment de divertisment, ci și o rampă de lansare pentru tinerii interpreți ai cântecului popular românesc. În esență, acest festival devine un păstrător al autenticității portului popular specific județelor riverane Oltului, precum Harghita, Brașov, Sibiu, Olt, Teleorman și Vâlcea. De asemenea, ansamblurile invitate din Timiș și Bistrița-Năsăud contribuie la diversitatea și bogăția culturală a evenimentului.”

Dansul și portul popular autentic, aceste comori autentice ale culturii noastre, devin adevăratele stele ale festivalului. În acest frumos oraș de sub Cozia, timp de trei zile, ritmurile tradiționale vor învălui atmosfera, aducând laolaltă generații și comunități. Tinerii interpreți ai cântecului popular românesc vor păstra flacăra autenticității viu aprinsă, permițând astfel continuarea acestei arte de neprețuit.

Organizat în parteneriat de către Primăria orașului Călimănești și Consiliul Județean Vâlcea, cu susținerea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vâlcea, festivalul reprezintă o ocazie unică de a celebra tradițiile și cultura românească. Prin răsunetul cântecelor și prin pasiunea participanților, acest eveniment pune în valoare autenticitatea și diversitatea patrimoniului nostru cultural.

1 thought on “În perioada 18-20 august 2023, are loc la Călimănești cea de-a 55-a ediție a festivalului „Cântecele Oltului”, o amplă sărbătoare a diversității care adună generații în jurul portului tradițional, cântecului și obiceiurilor autentice

  1. Foarte interesant! Festivalul „Cantecele Oltului” este o ocazie grozava de a descoperi comorile interioare ale culturii si traditiilor noastre, precum si de a admira frumusetea si imaginatia locala. E un eveniment pe care il recomand tuturor, atat romanilor, cat si turistilor straini. Suta la suta de apreciat!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *