Primarul localității Golești, Adrian Mitrache, afirmă: „Este posibil ca lucrările de înființare a rețelei de canalizare să se finalizeze în acest an”

În Golești, lucrările pentru înființarea sistemului de canalizare în patru sate – Aldești, Blidar, Popești și Gibești – sunt în plină desfășurare. Acest proiect de amploare aduce beneficii semnificative comunității, asigurând un pas important către modernizarea infrastructurii locale.

Primarul Adrian Mitrache a declarat cu entuziasm că proiectul se află într-un stadiu avansat, fiind realizat în proporție de peste 60%. Acest lucru reflectă angajamentul autorităților locale în a oferi servicii mai bune și infrastructură adecvată cetățenilor din aceste sate.

În ceea ce privește termenul de finalizare, primarul Mitrache a subliniat că se are în vedere încheierea investiției în acest an, un obiectiv ambițios care va aduce un plus semnificativ calității vieții locuitorilor. Odată finalizat, sistemul de canalizare va contribui la creșterea confortului comunității.

Această inițiativă de dezvoltare a infrastructurii reprezintă un exemplu al eforturilor depuse de administrația locală pentru a asigura condiții de trai mai bune pentru toți locuitorii. Comunitatea este cu ochii pe evoluția proiectului, așteptând cu nerăbdare să vadă cum această inițiativă se materializează în beneficii tangibile pentru fiecare gospodărie.

În concluzie, eforturile și investițiile depuse în înființarea sistemului de canalizare din Golești demonstrează voința și determinarea autorităților locale de a aduce schimbări pozitive în comunitate. Proiectul se află pe drumul cel bun, iar finalizarea cu succes va aduce un salt important în dezvoltarea și modernizarea localității.

„ Lucrările la sistemul de canalizare se desfășoară într-un ritm alert, iar sumele alocate de Ministerul Dezvoltării sunt transferate la timp în conturile firmei constructoare. Scopul este să asigurăm că lucrările progresează într-un mod constant și că termenul de finalizare stabilit pentru august 2025 poate fi îndeplinit. Există chiar posibilitatea ca acest obiectiv să fie încheiat mai devreme, dacă ritmul actual de lucru se menține. Această sincronizare între interesele comunității și ale constructorului este foarte benefică pentru ambele părți, întrucât dorim să facilităm cât mai rapid accesul locuitorilor noștri la sistemul de canalizare, iar constructorul să-și recupereze investiția într-un timp cât mai scurt”, a declarat cu încredere primarul localității Golești, Adrian Mitrache.

Obiectivul de investiții „Înființarea sistemului de canalizare” beneficiază de finanțare de la Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației, în cadrul programului PNI Anghel Saligny, cu o sumă totală de 15.000.000 de lei. Proiectul vizează realizarea unui sistem de canalizare pe o lungime de 15 kilometri. În cadrul acestui proiect sunt incluse și branșamentele gospodăriilor la rețea, asigurând astfel acoperirea cât mai extinsă a comunității.

Primarul Adrian Mitrache a subliniat dimensiunea impresionantă a proiectului: „Aceasta este o inițiativă de amploare, care cuprinde aproximativ 9.800 de mii de metri de conductă gravitațională și 5.200 de mii de metri de conductă de refulare. În cazul locuințelor situate în apropierea conductei de refulare, branșarea directă la rețea nu este posibilă. Pentru aceste gospodării, am prevăzut conexiuni cu bazine vidanjabile individuale, asigurând în continuare accesul la sistemul de canalizare. În total, vor fi construite 250 de astfel de bazine vidanjabile în cele patru sate.”

În cadrul acestui proiect, Primăria Golești va dispune și de o vidanjă cu o capacitate de 12 metri cubi, instrument util pentru curățarea și golirea rezervoarelor septice

Localitatea Golești are deja un sistem de distribuție a apei cu o lungime de 36 de kilometri și 700 de branșamente, realizat prin intermediul PNDL-2, împreună cu încă 6 kilometri de rețea și 80 de branșamente finanțate din bugetul local. Acestea se adaugă la cei 11 kilometri de rețea dezvoltați de administrația anterioară, rezultând astfel un total de 53 de kilometri de rețea.

În paralel cu proiectul de canalizare, se desfășoară și lucrări de asfaltare a drumului comunal DC 25, care deservește satele Vătășești și Giurgiuveni, utilizând fonduri din bugetul local. În plus, primarul Adrian Mitrache are în vedere mai multe proiecte pentru îmbunătățirea calității vieții comunității din Golești. Printre acestea se numără și planul de reabilitare, extindere și modernizare a școlii din localitate, pentru care se așteaptă liniile de finanțare europene prin ADR Sud Vest Oltenia. De asemenea, sunt în așteptare și liniile de finanțare prin AFIR pentru accesarea fondurilor destinate modernizării infrastructurii rutiere.

1 thought on “Primarul localității Golești, Adrian Mitrache, afirmă: „Este posibil ca lucrările de înființare a rețelei de canalizare să se finalizeze în acest an”

  1. Multumim frumos domnule PRIMAR , ADRIAN MITRACHE CA VA IMPLICATI PERSONAL si CU TOATE METODELE , si PIRGHIILE CE LE AVETI LA INDEMINA pentru ca si locuitorii comunei “ GOLESTI “ sa beneficieze de “ BINEFACERILE SECOLULUI 21”. VA SUSȚINEM .

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *