Primarul Gheorghe Melente din Drăgoești: dezvoltare locală cu fonduri europene și guvernamentale atrase în toate domeniile

Comuna Drăgoești a experimentat o dezvoltare constantă în ultimii ani, datorită unei abordări eficiente de gestionare. Această abordare a permis implementarea cu succes a numeroase proiecte susținute financiar de Uniunea Europeană și de guvern, proiecte care au avut un impact semnificativ asupra localității și au generat rezultate notabile.

Una dintre principalele direcții de dezvoltare a fost modernizarea infrastructurii locale, rezultând în asfaltarea a 95% din drumurile de interes comunitar. În plus, s-au ridicat două poduri peste pârâul Geamana și pârâul Dejeasca, iar rețeaua de alimentare cu apă și canalizare a fost extinsă pe întreaga suprafață a comunei, cu planuri pentru extindere și pe toate străzile.

Pentru a sprijini comerțul și producția locală de legume, produse de origine animală, precum carne, lapte, ouă și pește, a fost inaugurat un centru comercial modern, finanțat prin Programul POPAM de FLAG Vâlcea.

În ceea ce privește domeniul cultural-sportiv, s-a construit o bază sportivă de ultimă generație, inclusiv un teren de fotbal cu nocturnă și gazon artificial. Unul dintre cele mai semnificative proiecte culturale este Centrul Cultural „Mihai Viteazu”, finanțat de Compania Națională de Investiții, care urmează să fie deschis în curând.

Primarul comunei Drăgoești, Gheorghe Melente, a subliniat importanța acestor investiții pentru dezvoltarea tuturor domeniilor locale: „Avem investiții importante susținute în toate domeniile de dezvoltare ale localității, începând de la educație, infrastructură mare, sănătate, cultură și sport”

Transformând Viziunea în Realitate – Dezvoltare și Modernizare în Drăgoești

Cu un portofoliu impresionant de proiecte în diferite stadii de implementare, Gheorghe Melente a demonstrat că este un lider determinat să aducă îmbunătățiri semnificative vieții comunității.

Unul dintre proiecte în curs de desfășurare este asfaltarea străzilor rămase ne-modernizate, pe o distanță de 3,85 kilometri. Acest proiect este susținut financiar de guvern prin intermediul Programului Saligny. Prin aceasta, primarul garantează o infrastructură rutieră de calitate pentru locuitori.

În ceea ce privește modernizarea infrastructurii de iluminat stradal, Gheorghe Melente a reușit să obțină finanțare europeană prin intermediul Agenției Fondului de Mediu. Un sistem de iluminat stradal eficient nu doar aduce îmbunătățiri în aspectul localității, ci contribuie și la sporirea siguranței cetățenilor.

În sfera educației, primarul a reușit să obțină finanțare europeană prin PNRR pentru a furniza Școlii Gimnaziale Drăgoești mobilier nou pentru fiecare sală de clasă, precum și pentru a achiziționa materiale și echipamente IT de ultimă generație. De asemenea, clădirea școlii se află în mijlocul unui proiect amplu de eficientizare energetică, gestionat de către Agenția Fondului de Mediu. Aceste investiții au ca obiectiv să creeze un mediu de învățare contemporan și plăcut pentru elevi.

Investiții în Siguranță și Dezvoltare Comunitară

În contextul asigurării siguranței comunității, primarul Melente a demarat un proiect prin intermediul GAL ”Oltul Puternic”, reușind să atragă fonduri europene pentru implementarea unui sistem de supraveghere video care va acoperi întreaga suprafață a localității. Această inițiativă va avea un impact semnificativ în ceea ce privește creșterea securității și prevenirea infracțiunilor în zonă.

Totodată, a fost obținută aprobarea pentru finanțarea construcției unei săli de sport cu o capacitate de 102 locuri, fonduri alocate de către guvern prin intermediul CNI (Compania Națională de Investiții). Această nouă infrastructură va deschide noi posibilități pentru desfășurarea activităților sportive și recreative în comunitate.

Primarul Gheorghe Melente din Drăgoești este un exemplu elocvent al unui lider dedicat dezvoltării locale și al capacitații de a atrage resurse financiare pentru a transforma viziunea sa în realitate. Prin aceste proiecte, el demonstrează încrederea în potențialul comunei și dorința de a îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor săi.

Proiecte Importante pentru Dezvoltarea Comunității Drăgoești

În scopul susținerii dezvoltării zonei, primarul Gheorghe Melente depune eforturi pentru a obține finanțare pentru un proiect menit să amenajeze sisteme de irigare de înaltă performanță în zona agricolă a Organizației Utilizatorilor de Apă pentru Irigații (OUAI) Drăgoești, prin Agenția Fonduluide Mediu.

Un alt proiect deosebit de important pentru primar este reprezentat de modernizarea zonei de agrement și acvacultură a Lacului Buciumeni, care se întinde pe o suprafață de 7 hectare. Proiectul urmând să beneficiază de finanțare din partea programului POPAM gestionat de către FLAG Vâlcea. De asemenea, prin intermediul aceluiași program, POPAM de FLAG Vâlcea, primarul intenționează să modernizeze și parcul central al localității.

Prin intermediul Agenției Fondului de Mediu, primarul a atras fonduri pentru instalarea a două stații de încărcare electrică destinate autovehiculelor electrice, contribuind astfel la promovarea mijloacelor de transport ecologice.”

1 thought on “Primarul Gheorghe Melente din Drăgoești: dezvoltare locală cu fonduri europene și guvernamentale atrase în toate domeniile

  1. Conform Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020, în comuna Drăgoești au fost lansate proiecte menite să asigure accesul la educație și sănătate de calitate, precum și să creeze oportunități de angajare și dezvoltare antreprenorială, răspândind astfel Bunăstarea comunității locale.

    Felicitări Primarului Gheorghe Melente și întregii echipe de la Primăria Comunei Drăgoești pentru transformarea viziunii sale în realitate.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *