La Mihăești, școli cu săli de clasă moderne și o nouă grădiniță în construcție

Școlile din Mihăești sunt în măsură să concureze cu cele din mediul urban. Sălile de clasă sunt curate, spațioase și bine luminate. Toate aceste unități școlare au obținut autorizații de funcționare, iar în fiecare clasă găsim proiectoare și table interactive. Cu ajutorul unui parteneriat inițiat de directorul școlii, Cristina Pleșa, ”micuții” vor beneficia chiar și de masă caldă zilnic. Mai mult, în cadrul unui proiect ce va fi demarat în curând, cu finanțare europeană, administrația locală se angajează să doteze școlile cu mobilier nou și echipamente pentru laboratoare, inclusiv echipamente IT de ultimă generație.

În satul Măgura, se află în plină desfășurare lucrările de construcție pentru o nouă grădiniță, dotată cu patru săli de clasă destinate a patru grupe. Această investiție importantă este finanțată în întregime din surse nerambursabile și va acoperi o suprafață generoasă de peste 500 de metri pătrați. Primarul Constantin Bărzăgeanu a subliniat că, în timpul sărbătorilor din luna decembrie, copiii vor fi plăcut surprinși cu daruri speciale oferite de Moș Crăciun în noua lor locație. Acest lucru evidențiază angajamentul administrației locale în susținerea educației și oferirea condițiilor optime pentru copiii comunității

”Grădinița din satul Măgura este a treia grădiniță pe care o construiesc din temelii. În acest sens, sunt foarte interesat să asigurăm condiții optime pentru toți copiii noștri. Am luat această hotărâre deoarece în timpul pandemiei a trebuit să creăm un mediu sigur, astfel încât copiii să aibă suficient spațiu și să poată menține distanțarea socială, ceea ce a fost o provocare dificilă. Prin urmare, cu sprijinul financiar de la Ministerul Educației, se construiește o nouă grădiniță în curtea școlii din satul Măgura, care va avea capacitatea de patru grupe: două grupe cu program prelungit și două cu program normal. Am decis demolarea clădirii vechi, deoarece aceasta nu mai putea fi reparată și ar fi însemnat bani aruncați. Astfel, am luat hotărârea de a construi o nouă locație de la zero, care să corespundă normelor stabilite de ISU”, a precizat primarul Constantin Bărzăgeanu.

La Mihăești, există două școli și trei grădinițe, în care învață un total de 536 de elevi. Pentru cei mici care au început școala în clasa zero, primarul Constantin Bărzăgeanu a organizat o surpriză specială, oferindu-le cadouri constând în dulciuri și rechizite pentru a începe această etapă a educației cu zâmbetul pe buze. De asemenea, în ceea ce privește educația fizică, copiii din Mihăești au acum acces la o sală de sport nou construită, echipată cu un teren multifuncțional ce poate găzdui până la 120 de persoane, vestiare și toate facilitățile necesare desfășurării activităților sportive. Un pas important pentru dezvoltarea sănătoasă a tinerelor generații.

Se inaugurează parcul tematic

Primarul localității Mihăești, Constantin Bărzăgeanu, a obținut fonduri europene pentru construirea acestui parc, cu o tematică pescărească. Proiectul a fost finanțat din resurse europene obținute de primăria locală prin intermediul FLAG „Oltul Puternic”. Scopul principal al acestui proiect este de a educa copiii cu privire la importanța și frumusețea conservării speciilor de plante și animale, precum și a mediului acvatic în general.

Astfel, în satul Negreni, s-au încheiat cu succes lucrările de amenajare a unuia dintre cele mai atractive locuri de joacă din mediul rural destinat copiilor. Parcul include o clădire specială pentru proiecții de filme educaționale, gradene cu flori și arbuști, precum și o platformă pentru spectacole și evenimente culturale.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *