SCM câștigă meritat cu Cozia – Călimănești rămâne fără victorie

SCM Râmnicu Vâlcea a învins vineri, în Zăvoi, cu 1-0 pe Cozia Călimănești, în meci contând pentru etapa 4 a Seriei 9 din Liga 3.

Peste 1200 de spectatori au venit la Stadionul Municipal, pentru a vedea duelul dintre cele două echipe vâlcene. FRF a delegat în Zăvoi doi observatori vâlceni, pe Adi Comănescu pentru arbitri și Raluca Șerban pentru joc.

Prima repriză jocului dintre Vâlcea și Călimănești a fost una anostă, fără ocazii mari. SCM a dominat mai autoritar partea secundă, în care a presat mai mult poarta Coziei și conform cursului jocului, a deschis scorul în minutul 61. Ov. Popescu a prins un trasor senzațional de la 25 de metri, mingea a lovit transversală, a sărit în fața porții, de unde B. Geantă a împins mingea în poartă. O mare parte din meritul golului îi aparține mijlocașului central, al cărui șut superb a făcut practic diferența pe tabelă. La scurt timp, Ceapă putea închide conturile, a scăpat singur în careu, dar a încercat un dribling în plus și defensiva Coziei a rezolvat.

Din minutul 73, Cozia a rămas în inferioritate numerică, după eliminarea lui Al. Ștefan. După ce primise un cartonaș galben la faza golului gazdelor, când a protestat, Al. Ștefan a fost eliminat pentru injurii aduse centralului Naidin (Pitești), după o fază petrecută la mijlocul terenului și cu greu a părăsit terenul. Echipa lui Mangalagiu a mai avut câteva ocazii mari spre final, prin M. Diaconescu și Neacșu, dar nu a mai reușit să marcheze.

S-a terminat 1-0, un rezultat just după aspectul jocului și SCM are șase puncte, reușind să urce la mijlocul clasamentului în Seria 6, de unde poate ataca un loc de play-off. În schimb, Cozia are doar 1 punct și se anunță din nou un sezon tare complicat pentru trupa din stațiune, care continuă să aibă restanțe financiare, suferă și la nivel de lot, după ce a pierdut mulți jucători de bază din sezonul trecut. Probabil îl va pierde câteva etape și pe Al. Ștefan, care riscă o suspendare drastică după injuriile aduse arbitrilor, o altă meteahnă veche a echipei din stațiune.

SCM: Gherguș – Georgescu, Bărbuți, M. Diaconescu, Roșianu –  Simeanu, Ov. Popescu – Ionescu, Ghighilicea, Ceapă – B. Geantă. Au mai jucat: Neacșu Tilioiu, Lăzărescu, Turcu.

Cozia: Mathe – Defta, Al. Ștefan, Țăranu, Șt. Pufu –  Ciobanu, Dumitru, Duca, Mazilu – Dobrin, Al. Diaconescu. Au mai jucat: Zotică, Stoenete, Neacșu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *