Administrația locală din Tomșani prioritizează educația și modernizarea școlilor

Primarul localității Tomșani, Nicolae Andrei, conștient de importanța unui mediu adecvat pentru educație, a înțeles că pentru a obține performanță, atât copiii cât și dascălii trebuie să își desfășoare activitatea în locații confortabile și adaptate noilor metode de studiu. Având această viziune, Nicolae Andrei, primarul localității Tomșani, s-a hotărât să inițieze un proiect amplu cu finanțare europeană în comunitatea sa. Scopul acestui proiect este „reabilitarea, modernizarea și dotarea Școlii Gimnaziale Foleștii de Sus”. .”

Acest proiect se anunță a fi de o importanță majoră pentru comunitate, deoarece va aduce o schimbare semnificativă în modul în care se desfășoară procesul educațional. Una dintre principalele transformări va viza reconfigurarea clădirii școlii, astfel încât spațiile să devină mult mai generoase, sigure și primitoare pentru elevii din localitate.

Ținta finală este de a crea un mediu în care copiii să poată practica disciplinele lor eficient, în săli de clasă frumos amenajate, luminoase și prietenoase. Prin acest proiect, primarul Nicolae Andrei se angajează să asigure un viitor mai bun pentru tinerii din Tomșani, investind în educație și dezvoltarea infrastructurii școlare. Aceasta este o poveste care reflectă devotamentul pentru sprijinul comunității:

”De când am preluat funcția în această primărie, mi-am propus să-mi focalizez în cea mai mare parte activitatea pe educație. Am ajuns la concluzia că avem nevoie de un sistem de învățământ sănătos în comunitatea noastră, iar acest lucru poate fi realizat doar prin crearea unor condiții adecvate. Prin urmare, am întreprins eforturi constante pentru a îmbunătăți învățământul în comuna Tomșani, luptând pentru a satisface nevoile copiilor noștri. Am identificat aceste nevoi prin studierea situației în alte localități și comparând condițiile oferite acolo cu cele din comuna noastră. Am observat că există școli în localitatea noastră care nu au fost modernizate de peste 50 de ani. Așadar, am luat hotărârea de a căuta surse de finanțare pentru a moderniza școala principală din localitate, situată în satul Foleștii de Sus. Cu ajutorul fondurilor europene atrase prin PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență), vom iniția o serie de lucrări semnificative. Aceste lucrări vor include consolidarea clădirii, izolarea termică, înlocuirea tâmplăriei, renovarea acoperișului, lucrări de zugrăveli interioare, instalarea unor noi sisteme electrice, montarea de panouri solare și instalarea de pompe de căldură. Toate aceste măsuri vor contribui semnificativ la crearea unui mediu școlar modern și confortabil pentru copiilor noștri”, a declarat primarul localității Tomșani, Nicolae Andrei.

Dotarea școlii cu mobilier nou și echipamente IT moderne: un pas important către competitivitate

Printr-un alt proiect european, școala va fi dotată cu mobilier nou și echipamente IT moderne. Acest lucru va face ca orele de curs să fie mai atractive pentru elevi și mai adaptate nevoilor și stilului lor de viață. Astfel, școlile din comună vor putea să concureze cu succes cu cele din mediul urban.

 Teren de Sport cu Gazon Sintetic și Investiții în Educație

Și în această vară, la Tomșani, s-au finalizat lucrările pentru construirea unui teren de sport cu gazon sintetic la Școala Gimnazială Foleștii de Sus. Acest teren respectă cele mai înalte standarde, fiind echipat cu gazon sintetic de înaltă calitate, cu o înălțime de 6 centimetri, omologat pentru competiții. Pentru a asigura utilizarea acestuia și pe timp de noapte, a fost instalată o instalație de nocturnă adecvată. Terenul este înconjurat de o gardă metalică înaltă de 6 metri, realizată din plasă metalică împletită. Toate aceste investiții au fost posibile datorită finanțării exclusiv din bugetul local.

Primarul localității Tomșani, Nicolae Andrei, a explicat: „Copiii din localitate ne-au exprimat dorința de a avea un teren de fotbal sintetic, deoarece mulți dintre ei participau la competiții sportive organizate în localitățile vecine. Din păcate, din cauza lipsei unui teren sintetic adecvat, nu puteam să găzduim școlile din acele localități pentru a organiza astfel de evenimente. Conștienți de importanța acestui proiect, am acționat rapid și am alocat cu atenție fondurile necesare din bugetul local pentru construirea terenului de sport cu gazon sintetic”.

În plus, primarul a subliniat că dezvoltarea armonioasă a copiilor implică și existența unei săli de sport adecvate. Astfel, au identificat un teren în satul Chiceni, care a fost înregistrat oficial, iar acum se caută surse de finanțare pentru construirea unei săli de sport moderne și funcționale.

Primarul Nicolae Andrei a adăugat: „Pentru noi, succesul școlar înseamnă o rată de promovabilitate de 100% la examene. Dorim ca școala noastră să se ridice la standarde înalte și să poată concura cu școlile din oraș. În acest sens, am achiziționat un microbuz școlar electric, care va asigura transportul elevilor de acasă la școală, contribuind la îmbunătățirea accesului la educație pentru toți copiii din comunitate.”

Pentru că scăderea demografică se resimte din păcate și la Tomșani, primarul ne-a informat că în câțiva ani, în localitate, va funcționa o singură școală, iar aceea va fi Școala din satul Foleștii de Sus.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *