Senatorul Claudia Banu anunță deschiderea drumului pentru turismul viticol în zona Drăgășani

Senatorul Claudia Banu aduce vești bune pentru dezvoltarea turismului viticol în zona Drăgășani. România se află pe locul 13 în lume și pe locul 6 în Europa ca producător de vin, ceea ce face turismul viticol o oportunitate deosebită pentru dezvoltare și diversificare. Enoturismul, care implică petrecerea timpului printre vii și degustarea vinurilor locale, a avut o evoluție pozitivă în ultimii ani, oferind speranțe viticultorilor și industriei turistice în ansamblu.

În acest context, săptămâna aceasta, la Senat, senatorul Claudia Banu anunță că s-a făcut un pas important pentru susținerea turismului viticol și a altor forme de turism, precum agroturismul, turismul rural și aventura. Planul de amenajare a teritoriului național a fost completat în Secțiunea a VIII-a, referitoare la zonele cu resurse turistice. Acest amendament permite unităților administrative teritoriale care produc vinuri cu Denumire de Origine Controlată-DOC și care au plantații viticole certificate DOC să fie considerate cu potențial turistic. Astfel, aceste zone vor putea dezvolta diverse forme de turism viticol:

”Vești bune de la Senat, mai ales pentru dezvoltarea potențialului turistic al zonei Drăgășani. România are un potențial viticol remarcabil, fiind pe locul 13 în topul celor mai mari producători de vin din lume și pe locul 6 în Europa. Turismul viticol în România are oportunități remarcabile să se dezvolte și să se diversifice, ceea ce face tot mai atractiv conceptul de Drum al vinului, oferind posibilitatea unor itinerarii de neuitat.  Enoturismul – cum mai este denumit acest fel de-a petrece timpul liber, printre dealuri de viță de vie și licori parfumate – a înregistrat în ultimii ani o evoluție echilibrată, care dă speranțe viticultorilor și oamenilor implicați în domeniul turistic.  Astfel, turismul viticol are nevoie de susținere, alături de agroturism, turism rural și de aventură.  În acest sens, astăzi la Senat, am completat Planul de amenajare a teritoriului naţional Secţiunea a VIII-a – zone cu resurse turistice, astfel încât unitățile administrativ teritoriale care funcționează în arealul delimitat, conform legislației în vigoare, pentru producerea vinurilor cu Denumire de Origine Controlată-DOC, în care există plantații viticole certificate DOC și în care se produc și se comercializează vinuri cu denumire de origine controlată, să fie considerate cu potențial turistic și să poată genera dezvoltarea uneia sau mai multor forme de turism eonologic. Detaliile proiectului și lista denumirilor de origine controlată (DOC) pentru vinurile admise pentru utilizare în România pot fi parcurse pe linkul de mai jos, cu mențiunea că legea urmează să intre la promulgare, a a anunțat senatorul Claudia Banu.

https://www.senat.ro/Legis/Lista.aspx?cod=24895
https://www.senat.ro/Legis/Lista.aspx?cod=24895

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *