Constantin Rădulescu, ales președinte al Organizației Județene a PSD Vâlcea cu sprijin unanim

Constantin Rădulescu a fost ales vineri seara preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD Vâlcea, fiind votat în unanimitate de delegaţii la Conferința de alegeri a organizației județene a PSD Vâlcea.

Cei peste 300 de delegaţi prezenţi la Conferinţa judeţeană de alegeri au votat noua echipă de conducere, din care mai fac parte Florian Marin – prim-vicepreședinte și secretar executiv Adrian Iliescu.

Pe lângă parlamentarii Eugen Neața, Bogdan Constanti Matei, Daniel Oteșeanu și Ovidiu Popa, care conform statutului sunt vicepreşedinţi, au mai fost aleşi Sorin Romcenscu, Lucian Rădulescu, Nicole Concioiu, Adrian Dima, Laurențiu Rădoi, Mihalea Mirea, Andra Bica, Popa Remus Marian, Sorin Vasilache, Cristian Nedelcu, Tironel Tâmplărescu, Florin Ionescu și Achim Baluță.

La Conferința de alegeri a organizației județene a PSD Vâlcea au participat, în calitate de invitaţi, premierul Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat, senatorul Paul Stănescu – secretar general al PSD, preşedinţii Consiliilor Judeţene Mehedinţi, Olt, Teleorman, Gorj, Dolj, dar şi Mircia Gutău, primarul Municipiului Râmnicu Vâlcea

În discursul său, președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a subliniat că Partidul Social Democrat Vâlcea rămâne determinat să meargă mai departe, menționând că va lucra în strânsă colaborare cu noua echipă de conducere a PSD Vâlcea și cu toți colegii săi, bazându-se pe sprijinul lor în fiecare zi:

„PSD la Vâlcea rămâne în continuare frumos și puternic. Pornesc la drum cu cei pe care îi voi stresa și pe care mă voi baza, zi de zi”, a transmis președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, cel care, în urma reușitelor din mandatul anterior (între 2016 și 2020), când a reușit să atragă 250 de milioane de euro.

Consiliul Județean Vâlcea: Peste 84 de Proiecte cu Investiții de Aproape 500 de Milioane de Euro

În scurtul bilanț prezentat cu prilejul acestui eveniment, Constantin Rădulescu a subliniat faptul că, în prezent, Consiliul Județean Vâlcea gestionează nu mai puțin de 84 de proiecte, cu o valoare totală a investițiilor atrase apropiindu-se de 500 de milioane de euro. Din totalul de 84 de proiecte, 57 sunt finanțate prin fonduri europene, iar 27 sunt susținute de către guvern. Mai mult, pentru anul viitor, chiar și în contextul anului electoral, sunt prevăzute numeroase proiecte majore pentru județul Vâlcea. În concluzie, rezultatele acumulate ajung la 467 de milioane de euro atrase, depășind astfel promisiunea inițială de 350 de milioane de euro. Aceste proiecte cuprind atât lucrări finalizate, cât și proiecte aflate în diferite etape de implementare sau evaluare, toate beneficiind deja de finanțare sau urmând să o primească în curând.

Constantin Rădulescu: Investiții Masive și Aprecieri pentru Echipa PSD Vâlcea

”Suntem un județ al recordurilor, suntem un județ în care se face treabă pentru oameni, în care se investește masiv în infrastructura de sănătate. Avem toate spitalele în lucru sau în proiectare, în infrastructura de drumuri și, bineînțeles, în protecție socială, unde investim milioane de euro. De asemenea, în educație, cultură, sport și turism. Sunt proiecte importante pentru noi, pentru județul Vâlcea. Platforma industrială este importantă, și Consiliul Județean Vâlcea va rămâne un partener corect și loial pentru toți agenții economici de pe platformă și nu numai”, a subliniat președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu. Acesta a mulțumit colegilor din PSD Vâlcea pentru încredere și tuturor celor cu care a câștigat și a avut victorii importante la nivelul județului Vâlcea, menționând că „echipa câștigătoare nu se schimbă„. Aceste declarații au fost făcute în discursul susținut în cadrul Conferinței de alegeri a organizației județene a PSD Vâlcea.

Premierul Marcel Ciolacu felicită și susține echipa lui Constantin Rădulescu la Conferința de Alegeri a PSD Vâlcea

În cadrul Conferinței de alegeri a organizației județene a PSD Vâlcea, premierul Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat, l-a felicitat pe Constantin Rădulescu și a exprimat sprijinul pentru echipa condusă de acesta, atât pentru județ cât și pentru municipiu. Ciolacu a remarcat dezvoltarea echilibrată a ambelor zone și investițiile semnificative realizate de Rădulescu în infrastructura județului, depășind oferta electorală:

”Vreau să-l felicit pe colegul și prietenul meu, Constantin Rădulescu. Înțeleg că echipa pe care o vom susține va fi aceeași pentru județ, cât și pentru municipiu. Faptul că s-a dezvoltat atât municipiul, cât și județul în egală măsură, într-un echilibru, și lucrurile din acest punct administrativ sunt în direcția corectă, eu voi susține această echipă necondiționat. Constantin Rădulescu și-a depășit oferta electorală cu câteva sute de milioane de euro investiți în infrastructura din județ, în toate domeniile importante. Îl felicit pe Constantin Rădulescu”, a precizat în cadrul Conferinței de alegeri a organizației județene a PSD Vâlcea premierul Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat.

Rectificare bugetară și Așteptarea Primarilor: Premierul Marcel Ciolacu  a Anunțat Măsuri și Priorități

Întrebat despre momentul rectificării bugetare și așteptarea primarilor pentru finanțări, premierul Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat, a anunțat că se va crea un fond pentru cofinanțare odată ce legea, asumată în Parlamentul României, va fi aprobată. El a subliniat că prioritatea principală este să se maximizeze absorbția fondurilor europene pentru exercițiul financiar 2016 – 2020 și să se evite pierderea acestor fonduri. Premierul a menționat că deja există discuții cu Comisia Europeană pentru a putea utiliza aceste fonduri și în alte proiecte, inclusiv cele fazate, care se încadrează în exercițiul financiar actual. De asemenea, premierul a explicat că sunt necesare fonduri suplimentare pentru a atrage investiții semnificative și că se lucrează la un plan riguros în acest sens, împreună cu ministrul de finanțe și echipa guvernamentală. Prioritatea lor în acest moment este dezvoltarea infrastructurii din România, atât la nivel critic, cât și în ceea ce privește infrastructura mare:

”Vom face un fond pentru cofinanțare. În momentul în care va trece legea pe care mi-am asumat-o în Parlamentul României, se va crea cadrul legal. Când vom avea cadrul legal, deja se vor da mai multe Hotărâri de Guvern ca să fie funcțional acel cadru legal. Prioritatea unu este exercițiul financiar 2016 – 2020, astfel încât să ne apropiem la o absorbție cât mai mare. Știți foarte bine că el se finalizează pe 31 decembrie și îmi doresc o absorbție de peste 95%, cât mai apropiată de 100%, și suntem în discuții cu Comisia Europeană, astfel încât anumite plăți să le putem face și pe alte paliere, așa cum există o supracontractare cu aproape 50% pentru proiectele fazate, care intră pe exercițiul financiar actual. Este o discuție, dar prioritatea mea și a Guvernului României, și a ministrului de finanțe este de a nu pierde banii europeni, primele rectificări și primele sume. Pe urmă sunt cofinanțările pentru proiectele primarilor, unde vom crea un „buffer” justificat pe fiecare administrație locală în parte. Îmi doresc pe acest sfârșit de an multiplicarea cea mai mare în economie, în investițiile mari, pentru că parte din bani revin foarte repede în economie. Există un plan foarte riguros conceput împreună cu ministrul de finanțe și cu întreaga echipă guvernamentală, cu fiecare ministru în parte, și ne vom ține de ele. Prioritatea noastră, în acest moment, este România și infrastructura, atât critică, cât și marea infrastructură”, a precizat premierul Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat, prezent la Vâlcea, în cadrul Conferinței de alegeri a organizației județene a PSD Vâlcea.

Prezent la eveniment Mircia Gutău, primarul Municipiului Râmnicu Vâlcea s-a lăudat în faţa invitaţilor că urmează să-i asigure preşedintelui Constantin Rădulescu un nou mandat în fruntea Consiliului Judeţean Vâlcea, subliniind că doreşte o continuare a politicii lui Rădulescu la conducerea Consiliului Judeţean şi asigurându-l de tot sprijinul reprezentanţilor PER care îl vor urma  spre PSD.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *