CS Vâlcea și CSM Oradea au făcut spectacol. Antrenorul Cristi Achim a fost în premieră adversar în Sala Traian

Cum era de așteptat, CSM Oradea  a câștigat sâmbătă seara în Sala Traian, 90-74 cu CS Vâlcea 1924, în ultima etapă a sezonului regular din Liga Națională de baschet masculin.

Deși susținuți de circa 1300 de fani, baschetbaliștii vâlceni au avut un start modest de joc contra unui adversar mult superior, care impresionează și în cupele europene. Organizatorii au prefațat meciul cu un spectacol reușit de circ.

Vâlcenii nu au punctat în primele șase minute ale meciului, iar bihorenii au avut un run de 17-0, fiind evident cine va fi echipa câștigătoare. Vâlceanul de pe banca Oradiei, Achim a făcut deja primele schimbări, iar după primul sfert, tabela indica 9-23.

Sfertul al doilea a început ceva mai bine pentru gazde, care au readus diferența prin cinci puncte consecutive înscrise de Toni Rotaru. La pauza mare, CSM Oradea conducea cu 26-51. Jocul s-a echilibrat în a doua repriză. Echipa lui Șapera a început bine și al treilea parțial, reușind să marcheze în primele patru posesii. Înaintea actului decisiv, scorul era 52-74. Oaspeții s-au văzut nevoiți să ceară timp de odihnă după ce Paunovic și-a apropiat echipa la 15 puncte.  Orădenii nu au avut emoții pe final din acel moment și au reușit să se impună cu 74-90, fiind clar una dintre candidatele la medalii și în acest sezon.

Cel mai bun jucător al vâlcenilor a fost Peter Olisemeka, el adunând 12 puncte și 7 recuperări. La Vâlcea au mai punctat: Braunch 16, Paunovic 14, Williams 13, Ciucă 7, Blidaru 5, Rotaru 5 și Solopa 2. În următoarea etapă, CS Vâlcea 1924 va primi vizita celor de la CSU Sibiu.

Echipa lui Hristu Șapera este pe locul 7 în Conferința B, cu un bilanț de 2-5 și are șanse reduse să prindă Top 10, fiind la prima participare în Liga Națională.

 

Cristi Achim: ”Mă mândresc cu ce am reușit la Rm. Vâlcea”

Confruntarea din Sala Traian a avut o semnificație importantă pentru Cristian Achim (53 ani), antrenorul principal al bihorenilor, care este născut în Râmnicu Vâlcea. În 1995, când încă activa ca jucător, Achim a început să antreneze o echipă de juniori din orașul natal, având în palmares un titlu național la U16, în 2002. De asemenea, tehnicianul a antrenat și la seniori în Râmnicu Vâlcea, promovând în prima divizie cu formația CET Govora, care, însă, a rezistat un singur sezon pe prima scenă a baschetului românesc, după care s-a desființat. „ A fost primul meci din cariera mea în care am fost prezent la Vâlcea în postură de oaspete, aici m-am lansat ca antrenor de copii, de juniori. Aici am debutat ca antrenor principal la nivel de seniori, am promovat în Ligă Națională. Mă leagă foarte multe lucruri în plan profesional de Vâlcea. Am activat la Vâlcea între 1995 și 2009, adică au fost primii 14 ani de antrenorat pentru mine. Mă mândresc cu ce am reușit atunci, la Râmnicu Vâlcea. Am promovat în Liga Națională, am ieșit campioni naționali de juniori cu sportivi născuți și formați pe plan local, ceea ce în zilele noastre este o chestiune foarte rară inclusiv la nivel de juniori. Așadar, ceea ce s-a întâmplat atunci a fost o chestiune aparte pentru mine. Am trei titluri de campion la nivel de seniori cu Oradea, dar acele performanțe de la Vâlcea, cu juniorii de acolo, sunt la același nivel pentru mine ca semnificație. Desigur, e altceva să fii campion la nivel de seniori, dar sentimental sunt legat de acele vremuri, la Vâlcea a fost începutul carierei mele ca antrenor”, a declarat Cristi Achim.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *