Primarul localității Scundu, Mihai Blejan: toți copiii vor primi o masă caldă

La Scundu, cu sprijinul aparatului administrativ din primărie și al colegilor consilieri, primarul Mihai Blejan lucrează la un proiect pe care îl va prezenta pentru aprobare în cadrul ședinței de Consiliu Local din această lună. Intenția sa este de a asigura o masă caldă pentru toți copiii din școală.

De menționat este faptul că Primăria Scundu, în colaborare cu Fundația World Vision România, oferă zilnic, prin intermediul proiectului „Pâine și Mâine”, o masă caldă școlarilor din ciclul primar. Astfel, printr-o firmă de catering specializată, copiii beneficiază de o masă constând în felul întâi și felul doi.

Primarul Mihai Blejan subliniază că părinții sunt mulțumiți de acest program, creând o legătură mai strânsă dintre copii și școală. În acest sens, primarul, împreună cu aparatul administrativ și consilierii locali, fac demersurile pentru a veni în completarea acestui proiect inițiat de Fundația World Vision România, astfel încât să beneficieze de acest proiect și copiii de la ciclul gimnazial.

„Este un program binevenit la nivelul școlii noastre, îmi doresc să beneficieze din toamnă toți copiii de acest lucru. Părinții și copiii sunt mulțumiți, iar acest lucru este important pentru noi. Și micuțul meu merge la grădiniță în localitate și m-aș bucura, așa cum toți părinții își doresc, să beneficieze de tot ce este mai bun și calitativ atunci când merge la școală. În acest proiect suntem în parteneriat cu Fundația World Vision România, fiind cei care l-au inițiat, iar primăria vine și completează în procent de 10% fondurile necesare. Copiii servesc masa într-un cadru igienic, într-o sală de mese, iar pentru părinți este liniștitor să știe că le se oferă copiilor o masă caldă la școală. Programul merită continuat, pentru că este în beneficiul comunității și, repet, am făcut demersurile să includem în acest proiect și copiii de la ciclul gimnazial. În acest sens estimăm că, foarte curând, toți copiii vor putea servi o masă caldă. Proiectul pentru masă caldă tuturor copiilor va fi propus în vederea aprobării în ședința de Consiliul Local din această lună”, a precizat primarul localității Scundu, Mihai Blejan.

Astfel, grija pachețelului pentru școală a dispărut pentru copiii din Scundu. Obiectivul acestui proiect este încurajarea micuților de a merge la școală cu drag și șansa de a beneficia de avantajele unei nutriții sănătoase și diversificate

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *