Proiectul „Educație prin Cultură” adună copiii din Vaideeni în ateliere de tradiții locale

În cadrul proiectului „Educație prin Cultură – promovarea obiceiurilor de Sânziene în comuna Vaideeni,” inițiat de Asociația pentru Promovarea Dezvoltării Economice Locale și Ecoturistice, copiii din Vaideeni sunt invitați la o călătorie captivantă în universul tradițiilor locale.

Astfel, în perioada ianuarie – mai 2024, se vor desfășura nu mai puțin de cinci ateliere de creație dedicate copiilor din comuna Vaideeni. Aceste ateliere, desfășurate în parteneriat cu reprezentanții locali, îi vor implica pe tineri în activități de creație manuală, unde vor avea ocazia să descopere și să îmbrace frumusețea obiceiurilor de Sânziene. De la cusut și brodat modele tradiționale, până la pictură cu motive specifice Olteniei-Vaideeni și confecționarea de podoabe și mărgele, fiecare atelier va fi o incursiune autentică în patrimoniul cultural al comunității.

Programul Atelierelor:

25 ianuarie 2024 – Atelier de cusut/brodat modele tradiționale

9 februarie 2024 – Atelier de pictură arte decorative cu motive tradiționale specifice Olteniei-Vaideeni

10 februarie 2024 – Atelier de creație în mediul textil cu colorizare și imprimare

15 februarie 2024 – Atelier de confecționat podoabe & mărgele

14 martie 2024 – Atelier de cusut/brodat modele tradiționale

23 martie 2024 – Atelier de pictură/arte decorative cu motive tradiționale specifice Olteniei-Vaideeni

24 martie 2024 – Atelier de creație în mediul textil cu colorizare și imprimare

 

Primarul Daniel Băluță, un ambasador al tradițiilor vaideene

Primar comuna Vaideeni

Primarul Daniel Băluță subliniază că aceste inițiative nu fac doar parte dintr-un proiect, ci reprezintă o expresie a identității locale. „Continuăm să ducem mai departe obiceiurile noastre, multe dintre ele unice, și tradițiile legate de zonă, care au rădăcini adânci în datinile seculare și obiceiurile moștenite. Păstrăm astfel cu sfințenie tradiția păstorească, considerată extrem de importantă pentru comunitate,” afirmă primarul Daniel Băluță, fiul de cioban, cunoscut pentru devotamentul său față de moștenirea culturală, pledând de fiecare dată pentru conservarea și promovarea identității culturale a localității Vaideeni.

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *