Vâlcea câștigă detașat cu Corona și iese din pasa nefastă. Bent Dahl: ”Am arătat din nou ca noi înșine”

Rezultate SCM Râmnicu Vâlcea: Venită după patru eșecuri consecutive în Liga Națională, SCM Râmnicu Vâlcea a spulberat sâmbătă, în Sala Traian, pe Corona Brașov, scor 38-26.

SCM avea mare nevoie de un succes contra Coronei, după o serie nefastă de patru eșecuri consecutive.  Primele 10 minute au fost echilibrate și cele două echipe au mers cap la cap. Vâlcea a apăsat pedala și s-a desprins la 14-9 în minutul 18 și la pauză a condus cu 20-17. În prima repriză, Florica a dat mari emoții după ce a fost lovită la tâmplă de o adversară și a leșinat pe teren. Extrema stângă și-a revenit, dar nu a mai putut continua partida.

Corona a fost în meci până în minutul 40, când tabela arăta 25-21. A urmat o serie excelentă de 7 goluri consecutive pentru echipa lui Bent Dahl și scorul a luat proporții. S-a terminat 38-26 și SCM respiră mai ușurată, rămânând în lupta pentru cupele europene. Cea mai bună jucătoare de pe teren a fost portarul Isabel Roch, care a avut un procentaj fabulos al mingilor apărate, de 47%.

Suedeza De Jong a revenit pe parchet după o accidentare la mână. ”Ne-am simțit bine să jucăm în fața fanilor, mai ales că am obținut o victorie la multe goluri diferență. Mă bucur că am revenit pe teren, este un sentiment minunat” a declarat Daniela de Jong la finalul jocului.

Nemțoaica Zschocke spune că totul va fi mai ușor după ce o parte din fetele accidentate au revenit. ”A fost bine, mai ales pentru modul în care am câștigat, meciul nu a fost așa de echilibrat. Acum este mai ușor, pentru că suntem mai multe fete valide” a anunțat Mia Zschocke.

Rezultate SCM Râmnicu Vâlcea: După 13 jocuri, vâlcencele sunt pe locul 6, cu 22 puncte, la trei puncte în spatele ocupantei poziției a cincea, SCM Craiova. Locul 5 poate duce sezonul viitor în Liga Europei, printr-o conjunctură favorabilă. SCM mai poate ajunge în Europa prin intermediul cupei, însă acolo sorții au fost nemiloși și i-au scos în cale pe CSM București.

SCM: Hosu, Roch, Neagu – Wollik 9, Gogîrlă 7, De Jong 4, Hagman 4, Maidhof 4, Ljepoja 3, Zschocke 2, Băcăoanu 2, Florica 1, Cholevova 1, Grigore 1.

Dahl: ”Pentru prima dată după mult timp, arătăm ca noi înșine”

După victoria clară cu Corona, antrenorul Bent Dahl a subliniat că prima dată după mult timp a avut aproape tot lotul la dispoziție. ”Este prima dată după o lungă perioadă în care arătăm ca noi înșine, m-am bucurat, pentru că am avut o săptămână bună de pregătire. Pentru prima dată după 3 luni am avut aproape toată echipa la antrenament, ceea ce ne-a ușurat jocul. Am respectat tactica de joc, ne-am dorit să terminăm jocul la un nivel înalt, lucru pe care l-am realizat. A fost bine, jocul nostru nu a avut oscilații, echipa a dat dovadă de caracter. De Jong s-a antrenat bine, dar nu am dorit să o forțăm până la acest meci, iar acum a fost pregătită și a făcut un joc bun. Sunt mândru de orașul acesta și de suporteri” a spus Bent Dahl.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *