PNL Vâlcea: Cristian Buican, pe muchie de cuțit | Pîrvulescu susține decizia Biroului Politic Național PNL pentru înlăturarea liderilor care pierd alegerile

PNL ia o decizie grea care poate strica relațiile politice interne zonale cu doar câteva luni înainte de alegeri

Biroul Politic Național PNL a emis un document săptămâna trecută prin care a decis forțarea președinților de filiale județene liberale să candideze la alegeri în funcția de primar în reședința de județ sau la Consiliul Județean.

De asemenea, candidații la cele două funcții pentru alegerile locale care nu vor obține un scor politic peste scorul filialei județene sau municipale, nu vor mai avea sprijinul partidului PNL pentru o eventuală candidatură la alegeri parlamentare.

În cazul politicienilor din județul Vâlcea, decizia pare să fie în favoarea PSD deoarece Cristian Buican (liderul actual al PNL Vâlcea) nu a reușit să se apropie vreodată în cursa electorală împotriva lui Constantin Rădulescu.

Așadar, dacă va candida împotriva acestuia, și sunt slabe șanse să câștige, ar însemna încheierea carierei politice liberale a acestuia. De data aceasta nu mai există „portița” de a te așeza pe scaunul de parlamentar dacă nu câștigi alegerile.

Singura variantă pentru Cristian Buican să rămână relevant în lupta politică ar fi să se transfere la alt partid sau să cedeze locul de președinte PNL Vâlcea către alt candidat pentru funcția de primar sau pentru președintele Consiliului Județean Vâlcea.

Virgil Pîrvulescu, candidatul împotriva lui Mircia Gutău, spune că Biroul Politic Național a luat o decizie bună pentru că se restrâng rândurile în partid.

Din punctul meu de vedere, este momentul în care PNL va strânge rândurile, va promova competența, va duce în funcțiile cheie cei mai buni oameni astfel încât să atragă alți oameni pentru că dacă nu vom câștiga la alegeri, liderii își vor pierde pozițiile.

Este foarte bună decizia Biroului Public Național! – ne-a declarat președintele PNL Râmnicu Vâlcea și candidat pentru funcția de primar, Virgil Pîrvulescu.

Documentul emis de Biroul Politic Național al Partidului Național Liberal:

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *