Un vâlcean de 24 ani își dorește să devină cel mai tânăr deputat | Candidează independent la alegerile parlamentare

Candidatul independent din Vâlcea care poate face istorie

Ștefan Stancu este un tânăr din județul Vâlcea care tocmai și-a anunțat candidatura la Parlament, pentru un loc de deputat.

Acesta candidează independent și refuză total partizanatul politic existent, fiind chiar unul dintre motivele pentru care candidează: o alegere independentă pentru vâlceni, fără conexiuni politice.

Ștefan Stancu a transmis un comunicat de presă în care își anunță intenția de a candida și valorile sale. La începutul comunicatului, vorbește despre un discurs istoric al lui Corneliu Coposu:

Într-un discurs istoric din 1990, Corneliu Coposu declara că “Vrem să integrăm biata noastră țară în Europa.”. În momentul de față, România face parte din Uniunea Europeană și se ridică la standardele europene, așa cum mulți alți români din ultimii 100 de ani au luptat pentru o țară liberă și democrată. Îmi arăt simpatia pentru valorile lui Corneliu Coposu, sperând că, măcar pentru un moment din asumarea reprezentării vâlcenilor, mă voi ridica la umilința și seninătatea acestuia. 

Ștefan Stancu, candidat la alegerile parlamentare 2024 

Ștefan urmează o ideologie creștin-democrată și a lucrat timp de 9 ani, adică încă din adolescență, în diverse asociații pentru a dezvolta educația din România. În prezent, lucrează la Teach for Romania, o organizație care se ocupă cu pregătirea și sprijinirea profesorilor din mediile dezavantajate:

Sunt Ștefan, trăiesc în Vâlcea din copilărie și sunt un om de credință. Am studiat la Colegiul Național de Informatică „Matei Basarab”, iar mai apoi am absolvit facultatea de Științe Politice în cadrul SNSPA. În acest moment lucrez la Teach for Romania, organizație care se ocupă de pregătirea și sprijinul profesorilor din cele mai vulnerabile medii din țară, inclusiv în județul nostru.

Am fost voluntar în multe organizații de tineret locale, naționale și internaționale în ultimii 9 ani de zile. Sunt pasionat să lucrez pentru oameni, să îi ascult și să îi înțeleg, iar întotdeauna fac toate acestea cu o energie debordantă. – a transmis într-un comunicat de presă Ștefan Stancu, candidat independent la alegerile parlamentare.

Ștefan Stancu, la Palatul Parlamentului.

Așa cum spune Ștefan, în timpul liceului a început să lucreze (adică probono) în diverse asociații care să susțină educația din România. Până în prezent, spune că este „obligat să facă tot ceea ce poate” pentru un mediu mai bun:

Candidez independent pentru că, așa cum mi-am dedicat tot timpul încă din adolescență pentru asta, sunt încrezător că putem reuși să dezvoltăm în România o educația mai bună. Mă simt obligat să fac tot ce pot pentru cei mici și, implicit, pentru viitor. Nu candidez împotriva cuiva, ci ca să propun noi programe și idei valoroase care să susțină cea mai de preț resursă din țară – tinerii. – a mai adăugat Ștefan Stancu.

Ștefan Stancu este liderul Cercetașilor Creștini Români din județul Vâlcea, care este cel mai mare grup de cercetași care face parte din ACCR, o asociație din Federația Scoutismului European.

Lovitură pentru deputații vâlceni: „Pentru aceștia cuvântul partidului a contat mai mult decât o veridică reprezentare a vâlcenilor.”

Chiar dacă și-a petrecut timpul prin diverse asociații, tânărul candidat pare că nu este deloc ignorant cu privire la mediul politic din Vâlcea. În comunicatul de presă nu a uitat să menționeze actualii deputați vâlceni: Eugen Neață (PSD), Daniela Oteșanu (PSD), Ștefan Popa (PSD), Laurențiu Cazan (PNL), Cristian Buican (PNL) și Lazăr Marian(USR).

Acesta spune că exemplul lor de politică este greșit și că nu va lua niciodată exemplu din această parte. Mai mult decât atât, transpune realitatea tristă politică în câteva cuvinte:

Cred cu tărie că pentru aceștia cuvântul partidului a contat mai mult decât o veridică reprezentare a vâlcenilor. Având în vedere organizațiile pe care aceștia le reprezintă, PSD/PNL/USR, îmi expun îngrijorarea pentru vâlceni. În mod special aceste formațiuni politice au dat dovadă, la nivel național și local, de traseism, atitudine dăunătoare administrativă și decizii incoerente pentru români. Pe parcursul mandatului acestora, consider că au uitat de comunitatea vâlceană pe care trebuiau să o reprezinte prin activitatea lor.

Cine ar fi crezut că reprezentanții vâlcenilor sunt politicieni cu un istoric problematic care investesc timpul lor în exclusivitate pentru locuitori, doar în singurul moment important pentru aceștia: campania electorală. – a declarat despre politicieni Ștefan Stancu, candidat independent.

Ștefan Stancu la Parlamentul European.

Pe lângă aceste lucruri, tânărul candidat spune că o mulțime de subiecte importante sunt prea complexe pentru actualii deputați, așa cum s-a văzut în ultimii ani.

Acesta oferă exemplu Inteligența Artificială, războiul de la graniță și nuanțele informației ce poate deveni o unealtă de propagandă.

Mai spune că un leadership adevărat nu este același lucru cu scandalurile din presă sau o putere absolută politică:

Contextul războiului de la graniță, vremurile tulburi ale informației create cu Inteligența Artificială, care este folosită inclusiv pentru propagandă, și dezvoltarea unor proiecte importante pentru România sunt subiecte mult prea complexe pentru majoritatea politicienilor actuali. 

Nu pot decât să-mi arăt îngrijorarea cu privire la faptul că fără o amplă cunoaștere despre aceste subiecte, politicienii vâlceni nu vor putea să-și reprezinte locuitorii cu adevărat. 

Un leadership de esență nu stă în scandalurile din presă sau în monopolul puterii și, cu siguranță, nici în afilierea politică care nu pare să dea roade. Așa cum putem observa, PNL-PSD sau extrema dreaptă au avansat îngrijorător în România. Eu nu voi fi parte dintr-un partizanat toxic, ipocrit sau lipsit de integritate morală.  – a concluzionat despre politică Ștefan Stancu.

Ideologie creștin-democrată, aproape de comunitate. Ștefan Stancu: „Educația este prioritatea zero!”

Așa cum a declarat în comunicatul de presă, Ștefan este, în prezent, un om aproape de comunitate și își dorește să transpună dorințele comunității în Parlament.

Are în gând idealuri realizabile despre Vâlcea și România, cum ar fi o viață fericită, prioritate pentru educație, inovație în cadrul tinerilor și familiile să fie în siguranță.

Vâlcea ideală pentru mine arată ca un județ deschis către ce este modern și relevant pentru cetățeni, transparent și eficient din punct de vedere administrativ. Mi-aș dori să fie un loc care încurajează tinerii, susține vârstnicii și menține o viață fericită pentru familii. Merită să ne folosim de toate mijloacele posibile pentru a rămâne aproape de comunitate și pentru a construi ceva mai bun decât există în momentul de față.

Când mă gândesc la o țară ideală, în mintea mea este România orientată spre inovație, care are încredere în oameni și pe care proprii cetățeni o vorbesc de bine. O țară în care educația este prioritatea zero cu adevărat, de unde nu mai pleacă masele și care investește propriile resurse într-un mod onest și inteligent, pentru binele nostru.  – a mai declarat Ștefan în comunicatul de presă.

Concluzia candidatului este chiar începutul luptei sale pentru un mandat în Parlament – invită vâlcenii să fie aproape, pentru că el este aproape.

Ștefan Stancu, candidatul vâlcean pentru funcția de deputat, este devotat valorilor europene creștin-democrate:

Vă invit să îmi rămâneți aproape, pentru că eu vă voi fi aproape! Cum spuneam, sunt aici pentru a îi asculta pe vâlceni și pentru a le face vocea auzită tuturor celor care până astăzi au considerat că nu au cu cine vota. Sunt devotat comunității, țării și valorilor europene creștin-democrate, iar energia și vigoarea sunt mai însemnate ca niciodată. Sunt aici ca să vă reprezint, în mod independent. Așa să ne ajute Dumnezeu!

Îl puteți urmări de acum pe toate platformele sociale –  Ștefan Stancu, candidatul independent vâlcean

Aici este contul său de Facebook – https://www.facebook.com/profile.php?id=61557667274794

Aici este contul său de Instagram – https://www.instagram.com/voteaza.stefan.stancu

Aici este contul său de TikTok – https://www.tiktok.com/@voteaza.stefan.stancu

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *