Noua bază sportivă din Băile Olănești a fost inaugurată într-o atmosferă festivă

Noua bază sportivă din Băile Olănești a fost inaugurată

Sâmbătă, 13 aprilie 2024, a avut loc inaugurarea noii baze sportive din Băile Olănești. Evenimentul a început cu o slujbă de binecuvântare și a continuat cu ceremonia de tăiere a panglicii inaugurale. Primarul Sorin Vasilache a fost gazda evenimentului, însoțit de oficiali și personalități locale, printre care s-au numărat Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea, Adrian Cosac, primarul din Vlădești, și Viorel Radi, primarul din Bunești. Evenimentul a fost de asemenea onorat de prezența consilierilor locali, adversarilor politici interesați de funcția de primar, candidaților la primăriile localităților învecinate pentru alegerile din 9 iunie, membrilor echipei sportive din Băile Olănești, precum și de mulți susținători și iubitori de sport.

Sorin Vasilache: ” Vreau să mulțumesc pe această cale tuturor celor care s-au implicat în realizarea acestei investiții”

În discursul său, primarul a subliniat că proiectul a fost motivat de nevoile tinerilor, sportivilor și operatorilor de turism din oraș, și a recunoscut contribuția semnificativă a echipei de fotbal A.S. Băile Olănești. De asemenea, a reliefat impactul pozitiv anticipat asupra turismului, în special în extrasezon, când echipele de fotbal își caută locații pentru antrenamente și meciuri. În final, primarul a mulțumit tuturor părților implicate, de la președintele Consiliului Județean și constructori până la personalul primăriei și consilierii locali, pentru sprijinul lor în materializarea acestei investiții majore, care a durat patru ani:

”Construcția acestei baze sportive a fost o provocare pentru administrația publică locală și a plecat de la inițiativa tinerilor din localitate, a sportivilor din Băile Olănești, a operatorilor din turism care și-au dorit să aibă o astfel de bază de agrement în orașul nostru. Avem o echipă de fotbal, A.S. Băile Olănești, înființată în anul 2012, care a câștigat Campionatul de Fotbal, Liga a IV-a și felicit pentru tot ceea ce au făcut pentru orașul nostru. Echipa nu avea o bază sportivă unde să își desfășoare meciurile oficiale, antrenamentele; practic, nu aveam o bază sportivă pentru copiii din localitatea noastră, pentru locuitorii orașului nostru. Totodată, vreau să precizez că construcția acestei baze sportive va conduce la dezvoltarea activității turistice în stațiunea Băile Olănești, deoarece, cu precădere în extrasezon, sunt multe solicitări ale echipelor de fotbal care vor să vină în Băile Olănești să își desfășoare cantonamente, turnee, meciuri oficiale. Avem structuri de cazare moderne, dar nu aveam o bază de agrement care să permită desfășurarea acestei activități sportive. Vreau să mulțumesc pe această cale tuturor celor care s-au implicat în realizarea acestei investiții, președintelui Constantin Rădulescu, care de fiecare dată a fost alături de noi în tot ceea ce privește dezvoltarea localității, asigurând cofinanțarea de care aveam absolut nevoie pentru a putea plăti facturile către constructor și a realiza această investiție care s-a întins pe o perioadă de patru ani. Mulțumesc constructorului, care a dat dovadă de mult profesionalism, oamenilor destoinici pentru că ne-au confruntat cu multe neprevăzute; a trebuit să captăm și să drenăm izvoarele existente, să realizăm o rigolă pentru preluare viiturilor și să le dirijăm regulat către râul Olănești pentru a nu se crea inundații. Mulțumesc echipei de la primărie pentru implicare; au fost multe documentații, avize care s-au realizat și, nu în ultimul rând, consilierilor locali care au sprijinit realizarea acestei investiții și au adoptat hotărâri ce au permis în final realizarea acestui mare proiect”, a declarat primarul orașului Băile Olănești, Sorin Vasilache.

 

Proiectul „Therme Olănești” promite transformarea stațiunii în centru de atracție european”

În discursul său, președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, l-a felicitat pe primarul Sorin Vasilache și administrația locală și a promis un angajament continuu pentru sprijinirea sportului în județ. El a anunțat alocarea fondurilor pentru echipamente sportive și a subliniat importanța proiectului „Therme Olănești”, destinat să transforme stațiunea într-un centru de atracție european, cu facilități moderne de recreere și terapie, care vine să sprijine nu doar sportivii, ci și economia locală, amplificând potențialul turistic al zonei:

„Îl felicit pe Sorin Vasilache, îi felicit pe colegii primari din această zonă, îi felicit și pe viitori primari. Mă uit la echipele de fotbal și spun că și anul acesta parteneriatul va continua și vom aloca fonduri, vom avea echipamente și tot ceea ce vă trebuie pentru toate echipele de fotbal din județ, de la Consiliul Județean. Vom continua să furnizăm și să alocăm bani pentru echipamente sportive, în condițiile legii, pentru Olănești și nu numai. Am promis un proiect major aici. Acest proiect este strategic pentru județul Vâlcea și eu mă țin de cuvânt; și ca să vă demonstrez, am alocat deja primii 300 de mii de lei pentru un proiect care va transforma această stațiune într-un pol european de atracție. Proiectul se numește „Therme Olănești” și va fi implementat în satul Pietriș. Logica este următoarea: am semnat parteneriatul, am alocat banii pentru documentații și „Therme Olănești” va fi un proiect interesant cu piscine cu apă termală, cu tot ceea ce înseamnă zone pentru distracție, pentru petrecerea timpului liber, pentru că trebuie să-i ajutăm pe cei care au pensiuni în Olănești și afaceri în Olănești”, a declarat președintele Consiliului Județean, Constantin Rădulescu, prezent al inaugurarea bazei sportive de la Băile Olănești.

 

Astfel, prin aceste proiecte, Băile Olănești își consolidează poziția ca un centru important pentru turismul balnear și sportiv, oferind o nouă atracție de clasă a III-a pentru toți cei pasionați de fotbal și activități în aer liber.

Ziua inaugurării a cuprins un meci demonstrativ între legendele fotbalului local, urmat de un duel oficial între echipele de juniori U17, A.S. Băile Olănești și A.S. Tineretul Surpatele.

Noua bază sportivă din Băile Olănești a fost inaugurată
Noua bază sportivă din Băile Olănești a fost inaugurată

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *