Echipa de tineret a SCM Rm. Vâlcea învinge dramatic pe Gloria Bistrița și va juca finala mare a Campionatului Național cu Dunărea Brăila. Antrenoarea Mia Rădoi: ”Sunt mândră de furnicuțele mele”

În semifinalele turneul final al Campionatului Național de Tineret la handbal feminin de la Mioveni, SCM Râmnicu Vâlcea a învins marți pe Gloria Bistrița, scor 22-21. Fetele Miei Rădoi vor juca joi finala mare cu Dunărea Brăila. 

După ce a câștigat luni cu 26-23 în sferturile de finală cu Dacia Mioveni, echipa de tineret a SCM a întâlnit în penultimul act pe Gloria Bistrița.  Semifinala de la Mioveni dintre SCM Rm. Vâlcea și Gloria Bistrița a fost una teribil de echilibrată, în care ambele echipe au făcut o mare risipă de energie și a fost decisă în ultimele secunde. În prima repriză, singura dată când s-a consemnat o diferență de 2 goluri a fost în minutul 9, când Vâlcea avea 4-2, dar Bistrița a revenit imediat și cele două echipe au mers cap la cap. La pauză, tabela arăta 10-10.

Echilibrul a continuat și în partea secundă. Neagu a făcut minuni între buturile vâlcencelor, în timp ce în faza de atac Grigore și Bălan au fost în zi excelentă. Bistrița s-a desprins la două goluri, 18-16 în minutul 47, apoi SCM a revenit. În minutul 53, profitând de erorile Vâlcii,  Gloria a pus din nou două goluri pe tabelă, a avut și atacul și părea să încline balanța. Finalul de joc a fost însă unul excelent pentru echipa Miei Rădoi, care în ultimele 7 minute nu a primit niciun gol și a marcat de trei ori! Oprea a terminat jocul într-un picior, dar, la fel ca toate colegele, a dat dovadă de tărie de caracter. La 22-21 pentru Vâlcea, Gloria a avut ultimul atac, dar nu a reușit să împingă meciul în prelungiri.

Finalul a adus o bucurie de nedescris în tabăra echipei vâlcene, care acum este sigură că va pleca de la turneul final cu o medalie. Joi, în finala mare, SCM va întâlni pe Dunărea Brăila, marea favorită la titlu. Indiferent de rezultatul finalei, toate jucătoarele de la echipa de tineret merită felicitări pentru sezonul excelent și pentru unitatea și spiritul de echipă de care au dat dovadă, începând din teren, continuând cu fetele de pe bancă și nu în cele din urmă cu cele accidentate, care și-au susținut frenetic colegele din spatele băncii.

SCM a învins Gloria Bistrița
SCM a învins Gloria Bistrița

Organizatorii au desemnat-o cea mai bună jucătoare a meciului de portarul Diana Neagu, cu un procentaj al mingilor apărate de peste 30%.

Mia Rădoi: ”Fetele nu au renunțat nicio clipă la luptă”

Antrenoarea principală a echipei de tineret, fosta mare jucătoare a Oltchimului, Mia Rădoi spune că elevele sale și-au îndeplinit visul pentre care au muncit ultimul an.

”Am plecat la acest turneu final cu obiectivul de a câștiga un loc pe podium, iar dorința ni s-a îndeplinit. Mai avem de jucat încă o finală, și zic așa pentru că noi am considerat toate meciurile că fiind o finală. Debutul la acest turneu a fost puțin mai anevoios din cauza emoțiilor. Cu toate acestea am reușit să câștigăm. Meciul  cu Gloria Bistrița, pe care l-am câștigat cu greu, ne-a calificat în finală. Sunt mândră de aceste fete minunate care nu au renunțat la luptă nicio clipă. A fost rodul muncii lor pe durata unui an, cu multă muncă și sacrificii. Acum că suntem în finala acestui turneu unde au participat cele mai bune echipe, vom încerca să ne luptăm până în ultima secundă chiar dacă unele dintre ele sunt stoarse de puteri, cu dureri și vânătăi pe corp, nu vom renunța. Muncești un an de zile ca să-ți îndeplinești un vis. „Funicuțele” mele merită tot respectul. Joi va fi finala și îmi doresc să terminăm acest turneu cu fruntea sus, indiferent de rezultat. Îmi place să câștig, dar știu să și pierd. Menționez că din seria noastră suntem calificate în semifinale 3 echipe, noi, Minaur Baia Mare și Gloria Bistrița, deci se pare că am avut o serie cu echipe foarte puternice. Le mulțumim celor care ne-au susținut până acum și îi așteptăm și la finală”  a declarat antrenoarea principală a echipei de tineret, Mia Rădoi

SCM Rm. Vâlcea Tineret: Neagu, Tunariu, Zaharia – Grigore 6, Bălan 6, Oprea 3, Popovici 2, Trușcă 2, Micu 1, Tâmplaru 1, Avădanei 1, Stroie, Mușat, Adam, Ștefan. Antrenori: Mia Rădoi, Dana Joița

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *