Ion Ungureanu a transformat comunitatea după cinci mandate

Primarul Muereasca: Drumul către modernizare

În localitatea Muereasca, situată la doar 12 kilometri de municipiul Râmnicu Vâlcea, găsim școli și grădinițe ce rivalizează cu cele din oraș. Drumurile sunt asfaltate, iar sistemul de apă este funcțional. Deși rețeaua de canalizare lipsește, se plănuiește construirea unui sistem cu fose septice pentru fiecare gospodărie, din cauza reliefului local care nu permite instalarea conductelor. Fondurile europene atrase de medicii de familie au dus la modernizarea cabinetelor medicale. De asemenea, comunitatea se bucură de un cabinet stomatologic, iar elevii beneficiază de tratamente stomatologice gratuite.

Făcând o retrospectivă a celor 20 de ani în administrația locală, Ion Ungureanu poate să scrie o carte: „ În anul 2004, când am preluat frâiele acestei localități, nu era niciun proiect scris, drumurile erau de pământ, iar apa și canalizarea erau doar un vis. Mai mult, comunitatea din Muereasca se confrunta la fiecare ropot de ploaie cu alunecări de teren. Eu am zis că primul lucru pe care trebuia să-l fac era să aduc apa și să asfaltez drumurile, dar nu a fost așa. Pe unde mă duceam, proiectanții scriau în documentații că în anumite zone din localitate sunt alunecări de teren și trebuie tratate cu maximă prioritate, să se oprească alunecările de teren și să se consolideze malurile. Și când mă duceam cu proiectul la AFIR, îmi arătau ce scrie în documentații, recomandându-mi să refac acele zone care prezentau pericol, altfel nu se putea construi nicio rețea de apă”, ne-a declarat primarul localității Muereasca, Ion Ungureanu.

Primarul a investit în siguranța localității: regularizarea pârâului Muereasca și consolidarea infrastructurii

Timp de aproximativ 8 ani, primarul a căutat fondurile necesare pentru a rezolva problemele din zonele problematice. La fiecare ploaie, apele măturau totul în cale, distrugând podurile și provocând prăbușirea malurilor de pe versanți, chiar și ducând casele cu ele.

În acest context, una dintre primele investiții majore în localitate a fost regularizarea pârâului Muereasca, consolidarea drumurilor și construirea de poduri solide, menite să reziste timp de zeci de ani. De asemenea, lucrări esențiale de regularizare a torenților de pe Muereasca au fost efectuate prin intermediul ANIF, acestea fiind necesare pentru a ține sub control apele care se revărsau de pe versanți și care amenințau să inunde totul în cale:

”Așa s-au stabilizat zonele care creau probleme localității, și au fost multe. A fost mult de muncă, și s-au făcut lucruri bune. Bucuria mea este că oamenii văd, știu să aprecieze, și spun treaba aceasta, fiindcă de câte ori am venit în fața dânșilor odată la patru ani, am primit votul de încredere, deci oamenii au apreciat modul prin care mi-au dat votul, chiar dacă prin lucrările care s-au executat în localitate s-a creat disconfort, neplăceri, dar care după finalizare, oamenii și-au dat seama că tot este în beneficiul lor”, a precizat primarul localității Muereasca, Ion Ungureanu.

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *