SCM Râmnicu Vâlcea se reunește pe 15 iulie. Cinci straniere merg la Olimpiada de la Paris

Reunire SCM Vâlcea în iulie, schimbări majore și absențe notabile

Reunirea handbalistelor de la SCM Râmnicu Vâlcea este programată pentru 15 iulie, fără cinci jucătoare care merg cu naționalele lor la Olimpiada de la Paris (25 iulie-11 august). 

După ce Rapid și Gloria Bistrița au fost acceptate în Liga Campionilor, SCM Vâlcea va juca în sezonul următor în tururile preliminare ale EHF European League. Federația Europeană nu a anunțat încă nimic oficial pe siteul său.

SCM a prezentat patru noutăți pentru sezonul viitor: Alicia Toublanc (extremă dreapta, 28 de ani, Brest Bretagne), Julie Foggea (portar, 33 de ani, Brest Bretagne), belarusa Iryna Mokat (pivot, 30 de ani, Lada Togliatti) și Andreea Bujor (inter stânga, 22 de ani, HC Zalău). Acestora li se vor adăuga revenirile Asmei Elghaoui și Jovanei Kovacevic, care au devenit mămici.

SCM se va reuni pe iulie, fără cinci jucătoare, care vor merge la Olimpiadă: Mia Zschocke, Julia Maidhof (ambele Germania), Alicia Toublanc (Franța), Nathalie Hagman (Suedia) și Natasa Ljepoja (Slovenia).

Spre deosebire de anii precedenți, echipa vâlceană va desfășura cantonamentul pe plan local, la Râmnicu Vâlcea, sub îndrumarea noului preparator fizic, Marian Crăciun. Fostul preparator fizic, Aleksander Tunguz a dat curs ofertei de a lucra cu naționala masculină a Serbiei. După cantonament, echipa lui Bent Dahl va disputa primele jocuri amicale.

Trei turnee de pregătire

Primul turneu pentru roș-albastre va avea loc în perioada 8-10 august, la Craiova, alături de echipa locală SCM U, HC Dunărea Brăila și Gloria Buzău. O săptămână mai târziu, pe 16 – 17 august, SCM  va organiza în Sala Traian o nouă ediție a ‘Cupei Vâlcii’, cu participarea echipelor CSM Slatina, Corona Brașov și SCM Craiova. Perioada de pregătire se va încheia cu turneul de la Brașov, din 23-24 august, unde vor mai fi Corona Brașov, CSM Slatina și CSM Târgu Jiu.

Liga Națională va începe în jurul datei de 31 august, când echipa lui Bent Dahl are un meci tare acasă, cu Dunărea Brăila.  Roș-albastrele vor juca în turul campionatului în Sala Traian cu toate cele trei echipe care joacă în sezonul viitor în Liga Campionilor: Gloria Bistrița, Rapid București și CSM București.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *