Mia Rădoi: „Am mers în paralel cu SCM şi Centrul de Excelenţă, mă bucur că au fost rezultate excelente la ambele echipe”

Antrenor principal la Centrul Naţional de Excelenţă de la Râmnicu Vâlcea, Maria Rădoi este foarte ataşată de elevele sale, care au rezultate foarte bune atât în handbal cât şi la şcoală.

Fostă mare jucătoare a Oltchimului, Mia Rădoi este mulţumită că în sezonul încheiat prematur datorită pandemiei de coronavirus, atât echipa de senioare a SCM Rm. Vâlcea, la care activează ca secund cât şi junioarele de la Naţional au avut rezultate notabile.

„Ca orice activitate sportivă, Centrul Naţional de Excelenţă de la Râmnicu Vâlcea şi-a întrerupt activitatea, dar fetele au primit un program bine conceput, pe care sunt convinsă că l-au respectat. După încetarea Stării de Urgenţă, ele au început să iasă afară, să alerge, iar pe perioada vacanţei şcolare vor primi un program de pregătire, care să le ajute până reluăm pregătirea de la Centru. Mă bucur că fetele sunt foarte bune şi la şcoală, învaţă bine, sunt disciplinate. Meciurile din Divizia A le prind bine fetelor, chiar dacă nu avem obiectiv, probabil că Federaţia va înscrie echipa şi sezonul viitor în eşalonul secund. Anul trecut, eu am mers în paralel cu senioarele de la SCM şi cu junioarele de la Centru, am reuşit să programez antrenamentele şi jocurile echipei de Divizia A în funcţie de programul SCM-ului, vreau să mulţumesc întregului colectiv de la Centru şi tuturor antrenorilor pentru înţelegere şi buna comunicare dintre noi. Junioarele  au înţeles situaţia şi mă bucur că au fost rezultate foarte bune la ambele echipe, chiar daca programul a fost unul foarte încărcat. În plus, echipa Colegiului Tehnic Energetic Rm. Vâlcea a câştigat turneul final al Cupei Ministerului Educaţiei şi Cercetării la handbal feminin, competiţie rezervată liceelor din ţară şi ne-am calificat la Mondialul din Serbia, care nu ştim dacă se mai ţine” a declarat antrenoarea principală de la Naţional.

Şase fete termină junioratul anul viitor

Mia Rădoi spune că multe dintre elevele sale de la Centrul de Excelenţă vor face în anii viitori pasul spre Liga Naţională.  Primele şanse sunt pentru junioarele I, Sara Rus şi Claudia Datcu, care dau BAC-ul în aceste zile. „Două dintre fete, portarii Sara Rus (FOTO) şi Claudia Datcu vor susţine săptămâna viitoare bacalaureatul, ambele sunt jucătoare de lot naţional şi sper ca ele să facă pasul spre Liga Naţională. Însă ele mai au un an de juniorat, pot să joace în continuare la Centru şi la orice echipă de junioare I. Astfel, din 15 fete vor rămâne la Vâlcea doar 13, 6 dintre ele vor termina junioratul anul viitor îmi doresc din tot sufletul să continue şi ele cu lotul naţional Under 17 şi să facă apoi pasul spre Liga Naţională, chiar la SCM. Au fost multe oferte pentru ele din ţară, atât din Liga Naţională cât şi din Divizia A, dar încă nu este momentul ca ele să plece, mai au de învăţat. Pe lângă cele 6 fete, care termină acum clasa a XI-a, mai am câteva jucătoare în clasa a X-a, care sunt foarte talentate”.

„Fetele sunt bine pregătite”

 Tehniciana spune că jucătoarele sale sunt foarte bine pregătite la Centrul de Excelenţă şi au evoluţii bune când merg, la final de săptămână, la echipele de provenienţă. „Avem condiţii de pregătire extraordinare la Centrul de Excelenţă, profesorii de la Energetic le înţeleg pe fete când au meciuri. Îmi pare bine că ele sunt bine pregătite când merg să joace la echipele lor de club, antrenorul care le preia acolo nu mai are mult de lucru cu ele, sunt deja bine pregătite”.

Mia Rădoi (52 ani) a facut performanţă, ca jucătoare, la Oltchim Rm. Vâlcea,  Silcotub Zalău, Altamura şi Teramo. Are peste 100 de meciuri la echipa naţională a României. A câştigat 11 titluri de campioană şi 10 Cupe ale României cu Oltchim Râmnicu Vâlcea şi City Cup cu Silcotub Zalău.

În CV-ul de antrenor se mai regăsesc  „principal” la Mureşul Târgu Mureş şi naţionala Italiei, „secund” la SCM Rm. Vâlcea, dar si mai multe experienţe la grupe de junioare. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *