La Creţeni, noul primar a intrat serios în activitate

Constantin Catrina: „Am intrat în administraţie cu gândul de a schimba lucrurile

Constantin Catrina este primarul ales de cetăţenii localităţii Creţeni pe 27 septembrie. Noul primar dă asigurări că va ţine cont de ideile şi de soluţiile oferite ce cetăţeni. Este optimist şi se aşteaptă să facă echipă cu toţi membrii Consiliului Local, indiferent de culoarea politică . Spune că a pornit la acest drum cu asumarea tuturor problemelor, şi este nerăbdător să demareze proiectele propuse.

Una dintre problemele pe care trebuie să le rezolve urgent este alimentarea cu apă a localității, care funcţionează de mult timp alternativ, defecţiune pe care o consideră o neglijență a aparatului administrativ şi care va costa bugetul comunei, deoarece pompa a ieşit din garanție în luna octombrie 2020: „Fac parte din categoria persoanelor care vor să schimbe lucrurile în bine. Indiferent ce voi găsi în această primărie, nu mă voi plânge. Am pornit la acest drum cu asumarea tuturor problemelor. Am intrat în administraţie cu gândul de a schimba lucrurile, dar şi pentru că era necesară o schimbare, deoarece lucrurile nu mergeau în direcţia cea mai bună, şi era vizibil acest fapt. De exemplu, sistemul de apă din localitate mergea o zi da, o zi ba. M-am interesat de ce merge reţeaua intermitent şi nu mai funcţionează în parametri normali, iar răspunsul a fost simplu: sistemul era colmatat cu nisip. Am contactat firma constructoare, care ne-a informat că lucrarea a ieşit din garanţie în luna octombrie, anul acesta. O consider o mare neglijenţă, care acum ne va costa destul de mult. Dacă cineva de la primărie suna şi informa constructorul, se rezolva problema gratis. Pentru sistemul de apă avem în plan construirea încă unui puţ, pentru a avea un debit de apă suficient. Localitatea beneficiază de 6,6 kilometri de canalizare şi ar trebui să continuăm extinderea sistemului, fiindcă cetăţenii au nevoie de utilităţi urgent. Acum va trebui să cumpărăm o altă pompă, un alt cablu. Acestea sunt lucruri mărunte care trebuie făcute în timp util, dar şi proiecte mari la care am început deja să facem paşi, şi anume proiectul de înfiinţare a sistemului de gaze”, a punctat primarul localităţii Creţeni, Constantin Catrina.

Proiectul de gaze, finanţat cu bani europeni

O altă problemă pe care a abordat-o noul primar vizează proiectului pentru introducerea sistemului de gaze în localitate, după ce proiectul iniţial era blocat. Pus într-o astfel de situaţie, Constantin Catrina, împreună cu primarii localităţilor Suteşti şi Amărăşti vor face o nouă asociere pentru depunerea proiectului pentru accesarea fondurilor europene: „Vom face o nouă asociere pentru înfiinţarea sistemului de gaze, fiindcă cealaltă asociere nu funcţionează, deoarece nu s-a reuşit finalizarea documentaţiilor la instanţă. În acest sens, acordul de mediu de la Transgaz nu se putea obţine. Asocierea se va face cu localităţile Suteşti şi Amărăşti pentru implementarea acestui proiect extrem de important pentru localitate. Am făcut ridicările topografice pentru a face studiul de fezabilitate, apoi va trebui să facem studioul geotopografic şi să emitem Hotărâre de Consiliul Local cu privire la asociere. Reţeaua se va înfiinţa pe o lungime de 15 kilometri”, a precizat primarul localităţii Creţeni, Constantin Catrina.

Noul primar şi-a anunţat sprijinul total pentru unitățile de învăţământ, susținând că doreşte să atragă fondurile necesare pentru baza materială, astfel încât toți profesorii și elevii din localitate să aibă acces la cursurile online.  

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *