La Roeşti se asfaltează drumul spre staţia de reciclare a deşeurilor

Administraţia locală din Roeşti are ca obiectiv în această perioadă asfaltarea drumului comunal care ajunge la punctul unde se va construi staţia de reciclare a deşeurilor. Investiţia este finanţată cu fonduri alocate de la Ministerul Dezvoltării, şi este în plină execuţie: „Proiectul este foarte greu de executat, fiindcă drumul este de pământ. Va fi un drum cu două linii de circulaţie, cu rigole carosabile, destul de solid, special construit pentru maşinile de tonaj greu, pe o lungime de 3,5 kilometri. În cadrul proiectului sunt introduse şi lucrări de modificare a traseului reţelei de apă, acolo unde se va impune, dar şi construirea unui pod”, a declarat Gheorghe Drăghici.

Tot prin Ministerul Dezvoltării, administraţia locală din Roeşti mai are depus un proiect pentru asfaltarea pe o lungime de 7,9 kilometri, în cadrul căruia vor fi asfaltate 16 tronsoane de drum. Primarul spune că proiectul are toate şansele să prindă finanţare în această perioadă: „Pe lângă aceste proiecte de asfaltare a drumurilor comunale am mai depus două proiecte, pentru amenajarea a două baze sportive de dimensiuni mici, cu teren sintetic. Cu acest proiect de 7,9 kilometri închidem tot ceea ce înseamnă infrastructura din localitate. Dacă acest proiect va intra la finanţare îmi va da curaj să candidez pentru un nou mandat. Pentru a turna asfalt pe una dintre străduţele prinse în acest proiect de modernizare trebuie să schimbăm, însă, traseul conductei de apă, fiindcă traseul este făcut în urmă cu 20 ani şi a venit vremea în primul rând să schimbăm capacitatea conductei, deoarece nu mai are presiune. Lucrarea o vom face cu bani alocaţi din bugetul local şi cu persoanele care nu şi-au achitat amenzile, deoarece sunt obligaţi să presteze ore de muncă în folosul comunităţii”, a subliniat primarul.

Cu bani europeni s-a achiziţionat un tractor multifuncţional

Localitatea Roeşti face parte din Asociaţia Grupul de Acţiune Locală Cerna -Olteţ, în cadrul căreia sunt cuprinse încă 18 localităţi: oraşul Berbeşti, comunele: Cernişoara, Copăceni, Fârtăţeşti, Glăvile, Lădeşti, Livezi, Mateeşti, Pesceana, Popeşti, Lăpuşata, Roşiile, Stăneşti, Scundu, Sineşti, Tetoiu şi Zătreni, nici una dintre aceste localităţi nefăcând parte în perioada de programare 2007-2013 din vreun Grup de Acţiune Locală. Scopul asocierii localităţilor în cadrul GAL a vizat obţinerea sprijinului în accesarea fondurilor europene, în vederea derulării proiectelor de dezvoltare locală. Astfel, cele 18 localităţi înscrise în GAL Cerna Olteţ au atras fonduri europene pentru primele proiecte. La Roeşti, primarul Gheorghe Drăghici va achiziţiona, cu fondurile alocate prin GAL un buldoexcavator. Utilajul poate fi folosit la lucrări de reparaţii ale străzilor, ale drumurilor de hotar, pentru decolmatarea şanţurilor, dar şi pentru deszăpezire: „Acest GAL „Cerna Olteţ” este singura noastră posibilitate de absorbţie a fondurilor europene, în acest exerciţiu financiar. Sunt primii bani alocaţi, cu care am achiziţionat un tractor multifuncţional modern, care va avea şi accesorii pentru tăiat şi tocat vegetaţia de pe marginea drumului, pentru deszăpezire şi o vidanjă”, a precizat primarul.

Claudia Şchiopu

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *