Gyor spulberă Vâlcea

SCM Rm. Vâlcea a fost spulberată de Gyor, 20-37, în primul joc oficial al acestui an.

 Campioana Europei, Gyor era marea favorită a disputei de la Rm. Vâlcea și și-a confirmat renumele.

Vâlcea a fost o echipă timorată și ratat în prima repriză șapte situații de unu la unu, singur cu portarul Silje Solberg. De partea cealaltă, Veronica Kristiansen și Stine Oftedal au jucat în mare viteză dând un ritm infernal și .Gyor s-a distanțat rapid pe tabelă: 19-12 la pauză. Apărarea și poarta SCM-ului nu a funcțional.

În partea a doua, vâlcencele s-au lovit în atac de un zid, iar diferența a continuat să crească constant, chiar dacă Hosu a apărat bine. S-a terminat 20-37.

Vâlcea a suferit, astfel, a 6-a victorie consecutivă în actuala ediție a Ligii, dar mai are speranțe să prindă locul 6 în grupă. Pentru asta însă trebuie să câștige săptămâna viitoare la Koprivnica, o echipă apropiată ca valoare de lotul vâlcean. Din cele patru jocuri restante în Liga Campionilor rămase de anul trecut, Federația Europeană a reprogramat deocamdată un singur joc, pe 20 ianuarie, cu Buducnost.  Celelalte trei jocuri, acasă cu Podravka și ”dubla” cu Borussia Dortmund au șanse mici să fie reprogramate, datorită programului foarte încărcat.

Antrenorul Forin Pera a fost nemulțumit de atitudinea echipei sale. „Un joc foarte slab făcut de echipa noastră, într-adevăr, adversarul unul foarte valoros Gyor. E campioana Europei. Sunt nemulţumit de faptul că nu am avut atitudine, nu ne-am luptat. Am cedat foarte repede, foarte multe ratări. 15 ratări 1 vs. 1 cu portarul. Sper să trecem cât mai repede peste acest insucces. Nimeni nu aştepta minuni de la acest joc, dar eu sunt total nemulţumit de atitudine. Diferenţa de valoare s-a văzut, e foarte clară. Mergem cu gândul la Podravka de a face un meci mult mai bun, de a merge cu gândul de a obţine puncte”, a declarat Florentin Pera, la finalul partidei cu Gyor.

Rezultate etapa a 10-a:

CSKA-Brest 25-24

Odense-Podravka  35-20

Buducnost-Dortmund 31-27

Vâlcea-Gyor 20-37

Clasament Grupa B

1. Györi Audi ETO          9        7        2        0        308 : 234     74      16

2. Brest Bretagne             10      6        2        2        296 : 251     45      14

3. CSKA Moscova           8        6        1        1        218 : 198     20      13

4. Odense Håndbold        10      6        0        4        279 : 253     26      12

5. Buducnost Podgorica   8        3        1        4        208 : 221     -13     7

6. Borussia Dortmund     8        1        0        7        212 : 258     -46     2

7.Podravka Vegeta           7        1        0        6        173 : 228     -55     2

8. SCM Ramnicu Valcea 6        0        0        6        141 : 192     -51     0

SCM-Buzău se dispută miercuri, la Brașov

După jocul cu Gyor, echipa pregătită de Florin Pera nu va avea mai deloc pauză. Marți, SCM va pleca la Brașov, acolo unde miercuri (ora 16.00, în direct la TVR 2) va întâlni pe Gloria Buzău, într-un joc contând pentru etapa 7 din Liga Florilor. Meciul se anunță unul echilibrat, Buzăul fiind una din formațiile puternice din campionat, cu pretenții la calificarea în cupele europene. De altfel, Vâlcea și Buzău sunt la egalitate de puncte, cu 12 puncte din cinci meciuri.  În clasamentul din Liga Florilor, CSM București este lider, cu 18 puncte (6 jocuri), urmată de Minaur Baia Mare cu 16 puncte (6 jocuri), Măgura Cisnădie cu 13 puncte (6 jocuri) și SCM Râmnicu Vâlcea cu 12 puncte (5 jocuri). Din echipa vâlceană va lipsi Iryna Glibko, care este așteptată să revină pe teren în luna februarie, în timp ce Kiki Liscevic este incertă, după ce a resimțit dureri la spate.

Ciucă: ”Nu ne mai gândim la oboseală”

Portarul SCM-ului, Diana Ciucă nu se mai gândește la oboseala calendarului infernal, ci doar la bucuria de a juca handbal. ” Ne este dor de fani și de oamenii din tribună, de atmosfera jocurilor cu spectatori.  În jocurile următoare, important este să ne facem jocul nostru, să avem multă responsabilitate pentru a ataca, dar în același timp și pentru a ne apăra, deoarece fără o apărare bună nu câștigi jocuri. Urmează o perioadă încărcată, dar jucăm handbal din plăcere, este cel mai bun motiv pentru a nu ne gândi la oboseală. Jocurile din 3 în 3 zile au dezavantaje, dar avantajul este că ne bucurăm mai mult de handbal, ceea ce nu am putut în ultima perioadă” a spus Ciucă.

Elghaoui: ”Este foarte important să mergem mai departe în Liga Campionilor”

Asma Elghaoui are ca obiectiv să meargă cu SCM în fazele superioare ale Ligii Campionilor, chiar dacă startul în competiție a mai fost greoi. ”Nu putem nega că virusul ne-a afectat și am pierdut jucătoare foarte bune, nu am câștigat niciun joc în Liga Campionilor și a fost greu în acest început de sezon. Sper ca în viitor să câștigăm meciuri, este foarte important să mergem mai departe în faza următoare a Ligii Campionilor. Obiectivul meu este să mergem mai departe, să repetăm evoluțiile de anul trecut, pentru că avem o echipă cu multe jucătoare bune, cu toții muncim din greu” a spus cel mai pivot a ediției trecute a Ligii Campionilor.

Nikolic: ”Echipa va aduce puncte din Ligă”

Sârboaica Zeljka Nikolic este convinsă că în jocurile următoare din grupele Ligii Campionilor, SCM va strânge puncte. ”Ne așteaptă o perioadă importantă, cu jocuri dificile. Cu siguranță, vom obține puncte în perioada următoare. Din păcate, în continuare vom juca fără spectatori în Sala Traian. Toată lumea știe cât de importanți sunt suporterii pentru noi și ce mult ne ajută, dar aceasta este situația. Trebuie să gândim și să jucam ca și cum fanii ar fi prezenți în sală, știm că ei ne vor susține de acasă. Va trebui să jucăm pentru ei” a declarat extrema dreapta, Zeljka Nikolic.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *