Final de an şcolar cu surprize şi multă bucurie, la Budeşti

Vineri, 10 iunie, la final de an şcolar, administraţia locală din Budeşti le va conferi copiilor distincţii, diplome, trofee, flori, surprize, bani şi mesaje de apreciere pentru munca depusă, din partea primarului Ion Vlădulescu şi a cadrelor didactice, aceştia fiind felicitaţi pentru rezultatele obţinute şi încurajaţi să continue

Mai mult, pentru al 6-lea an consecutiv, într-un cadru festiv, organizat la Şcoala din centrul comunei, primarul Ionel Vlădulescu le va oferit micuţilor care trec în clasa a V-a, 25 de biciclete cadou din partea primăriei. Ideea cadoului „O bicicletă pentru mişcare” i-a aparţinut primarului comunei Budeşti, Ionel Vlădulescu, care doreşte, prin gestul său, să încurajeze performanţa, copiii să facă sport şi să ducă un stil de viaţă sănătos.

Elevii merituoşi din localitate vor fi premiaţi pentru excelenţă de administraţia locală

„Şi anul acesta copiii noştri vor avea parte de multe surprize, iar acest lucru se va întâmpla vineri, 10 iunie, într-un cadru festiv dedicat finalului de an şcolar, aşa cum se obişnuieşte. Trebuie să spun că vor fi premiaţi toţi elevii care au media peste nouă cu premii care constau în bani şi diplome de merit. Aşa cum i-am obişnuit pe copiii noştri, cei care au terminat clasa a V-a, la finalul anului şcolar primesc în dar câte o bicicletă din partea administraţiei locale. Anul acesta 25 de copii vor primi câte o bicicletă, iar acest lucru va avea continuitate atâta timp cât eu voi fi primarul acestei localităţi”, ne-a precizat primarul localităţii Budeşti, Ionel Vlădulescu.

Despre şcolile din Budeşti se pot spune numai lucruri bune

La Budeşti, în ceea ce priveşte investiţiile în şcoli, primarul Ion Vlădulescu, împreună cu echipa primăriei şi alături de consilierii locali, şi-au  făcut bine treaba.

Aici se pune mare accent pe sistemul de învăţământ, iar acest lucru se poate observa începând de la infrastructura şcolară. Toate şcolile din localitate sunt locaţii care corespund activităţilor educaţionale şi sunt adaptate la noile metode de studiu. Mai mult, la începutul anului, o nouă şi modernă şcoală şi-a deschis porţile. Noua Şcoală Gimnazială din Budeşti este cu adevărat impresionantă prin ceea ce oferă ca dotări şi siguranţă elevilor şi cadrelor didactice care îi trec pragul.

În centrul localităţii şi „grădinarii” îşi desfăşoară activitatea într-o nouă locaţie cu program prelungit: 

„Pentru această nouă grădiniţă cu program prelungit avem mai multe cereri decât locuri. În situaţia acesta, fiindcă mai avem o grădiniţă în localitate pregătită în satul Barza cu toate dotările necesare pentru o locaţie cu program prelungit, este posibil şi această locaţie să funcţioneze cu program prelungit. Prin urmare, din septembrie 2023 vom deschide această grădiniţă, deoarece sunt solicitări din partea părinţilor. Din păcate nu se poate deschide de anul acesta cu program prelungit, ea va rămâne cu program normal, fiindcă trebuie să parcurgem nişte etape, trebuie luate aprobări care necesită timp”, a precizat primarul localităţii Budeşti. 

La Budeşti, copiilor li se oferă o masa gustoasă, iar meniul este unul variat

Trebuie spus că şcoala din Budeşti oferă copiilor din localitate un loc cald, curat, unde mănâncă bine, au activităţi, îşi fac temele alături de cei mai buni dascăli şi sunt în deplină siguranţă. Toţi elevii şcolilor din comună beneficiază de o masă caldă la prânz oferită la şcoală prin intermediul unei firme de catering specializată. 

Obiectivul acestui proiect este încurajarea micuţilor de a merge la şcoală cu drag şi şansa de a beneficia de avantajele unei nutriţii sănătoase şi diversificate. 

Primarul este mulţumit şi bucuros pentru demararea acestui proiect şi îşi doreşte să continue acest program benefic pentru copii: 

 „Eu mi-aş dori ca programul laptele şi cornul să nu mai existe pentru nici un copil din această ţară. Masa caldă în şcoli pentru copii trebuie să existe în toate şcolile, fiindcă sunt benefice pentru copii. Eu nu am decât cuvinte de laudă pentru acest program şi spun cu tărie că, dacă s-ar oferi o masă caldă tuturor copiilor din România, ar fi un mare beneficiu adus fiecărui copil, indiferent de pătura socială din care provine, fiindcă timpul de servire a mesei, începând de la aşezarea la masă până la ridicarea mesei este în primul rând o lecţie de educaţie, de bune maniere, de grijă faţă de colectivul din care face parte, de respect unul faţă de celălalt. De foarte multe ori sunt prezent la ora când copiii servesc masa şi am trăit aceste momente foarte plăcute, momente inexplicabile, de o amploare şi bucurie nemărginite trăite de copii prin simplul fapt că ei mănâncă la şcoală, chiar dacă mulţi au acasă posibilitatea unei mese mult mai „sofisticate”, însă faptul că acolo mănâncă toţi la masă le schimba comportamentul şi atitudinea, sunt fericiţi”, a precizat primarul localităţii Budeşti. 

Pentru toate realizările, Ion Vlădulescu mulţumeşte echipei de profesionişti cu experienţă pe care o are la primărie

La primăria Budeşti există o echipă care are experienţă în ceea ce priveşte implementarea marilor proiecte şi atitudine orientă către cetăţean, iar consilierii locali au înţeles şi ei importanţa proiectelor şi fără votul acestora cele mai importante proiecte ale Budeştului nu ar putea fi implementate.

„Pentru tot ceea ce s-a făcut în localitate trebuie să mulţumesc Consiliului Local care a fost alături de mine, pentru că m-a ajutat în promovarea şi aprobarea proiectelor şi investiţiilor pe care le-am făcut la nivelul şcolilor de pe raza localităţii. De asemenea, le mulţumesc angajaţilor primăriei, pentru că fără o echipă performantă şi cu experienţă nu poţi să excelezi. Mă bucur că la nivelul primăriei am reuşit să încheg o echipă care îşi face treaba. Le mulţumesc!”, spune primarul localităţii Budeşti, Ion Vlădulescu.

Administraţia locală are depuse în vederea finanţării un portofoliu de 7 proiecte pentru modernizarea infrastructurii rutiere, a utilităţilor publice şi a reţelei de servicii sociale. Primarul şi-a exprimat speranţa că toate proiectele depuse vor fi aprobate şi finanţate. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *