Țiței și gaze naturale descoperite în Oltenia și Muntenia | OMV Petrom a identificat aproximativ 20 de milioane de barili

OMV Petrom, a anunțat că a descoperit noi resurse de țiței și gaze naturale în regiunile Oltenia și Muntenia din sudul României. Cumulat, descoperirile se ridică la peste 30 milioane bep resurse recuperabile, echivalentul a trei pătrimi din producția realizată de OMV Petrom în anul 2022.

Una dintre descoperirile companiei OMV Petrom a fost realizată în aria de explorare Verguleasa, din regiunea Olteniei. Această corporație a identificat surse semnificative de petrol, cu o cantitate totală de aproximativ 20 de milioane de barili echivalent petrol (bep), ceea ce reprezintă cea mai importantă descoperire de petrol a OMV Petrom din ultimele decenii. Această descoperire se află în apropierea unei alte zone de exploatare, ceea ce generează sinergii favorabile, contribuind la demararea mai rapidă a procesului de producție.

O altă observație a fost făcută în aria de explorare Târgoviște, unde au fost identificate cantități de petrol estimate la 6 milioane bep. Testele de evaluare au avut loc în luna aprilie a anului 2023, iar pregătirile preliminare pentru dezvoltarea exploatației sunt în prezent în desfășurare.

De asemenea, o a treia descoperire notabilă a fost realizată în aria de explorare Târgu Jiu, unde au fost identificate resurse de gaze naturale în valoare de 7 milioane bep, ceea ce echivalează cu aproape o treime din producția de gaze naturale a României în anul 2022. În acest context, o a doua sondă este deja planificată pentru anul viitor, iar pregătirile de conectare sunt în prezent în desfășurare.

Sursă foto: Observator

Romania produce țiței și gaze de peste 150 de ani, iar in aceste condiții identificarea de noi resurse presupune un efort semnificativ. Noile descoperiri vor contribui la reducerea declinului producției noastre și la continuitatea furnizării unor produse esențiale pentru economie.

A declarat un membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Explorare și Producție, Cristian Hubati

Toate aceste descoperiri reprezintă rezultatul strategiei de explorare promovate de companie, axată pe identificarea oportunităților din vecinătatea zăcămintelor existente, facilitând astfel dezvoltarea rapidă, conectarea eficientă și producția timpurie a noilor resurse descoperite. Operațiunile de foraj și testare ale acestor trei sonde au avut loc în perioada iunie 2022 – aprilie 2023, iar OMV Petrom a alocat aproximativ 20 de milioane de euro pentru aceste activități de explorare.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *