Primarul Robert Schell a mai adăugat în agenda de lucru un proiect GIS cu fonduri europene

Primarul Robert Schell aduce vești proaspete pentru locuitorii din Brezoi Valcea, anunțând implementarea Proiectului „Elaborarea/Actualizarea în Format GIS a Documentațiilor de Amenajare a Teritoriului și de Planificare Urbană”.

Un proiect finanțat prin contractul de finanțare nr.130943/21.11.2022, în cadrul Componentei 10 – Fondul Local; I.4 – Elaborarea/actualizarea în format GIS a documentațiilor de amenajare a teritoriului și de planificare urbană, sub apelul PNRR/2022/C10/I4, Runda 1, întinsă pe parcursul anilor 2022-2024.

Brezoi Valcea
Orașul Brezoi

Scopul acestui proiect este să reformeze procesul de autorizare a construcțiilor, aducând stabilitate și transparență investițiilor prin actualizarea constantă a informațiilor despre mediul construit și prin extinderea accesului digital la documentele de amenajare a teritoriului și de urbanism.

Primarul Robert Schell a declarat că rezultatele vor fi semnificative: o revizuire a Planului de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD), precum și elaborarea/actualizarea Planului Urbanistic General (PUG) pentru Brezoi Valcea. Componenta 1 a proiectului a fost deja finalizată și primită cu entuziasm.

„Nu ne oprim aici”, a afirmat primarul Robert Schell. „Prin aceste acțiuni, Brezoi își propune să ofere nu doar accesibilitate sporită, eficiență economică și siguranță în transport, ci și să devină un model în protejarea mediului, prin reducerea emisiilor poluante. PMUD nu este doar un plan de mobilitate, ci și o bază solidă pentru strategia noastră de dezvoltare urbană între 2023 și 2030.”

Cu o finanțare totală nerambursabilă de 465.712,03 lei, la care se adaugă TVA în valoare de 74.357,38 lei, acest proiect din cadrul PNRR este o confirmare a angajamentului administrației locale din Brezoi pentru continuarea modernizării localității.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *