Echipa de robotică BroBots a C.N. „Alexandru Lahovari” a câștigat Premiul I Think Award la Arad

Echipa de robotică a Colegiului Național „Alexandru Lahovari” BroBots a obținut Premiul I Think Award la faza regională a competiției First Tech Challenge

Pe lângă acest premiu, echipa de robotică râmniceană BroBots a mai câștigat și calificarea la etapa națională în cadrul regionalei #3 a concursului First Tech Challenge organizat în România de Asociația Nație Prin Educație.

Conform comunicatului de presă emis de echipa BroBots, aceasta se află în cel de-al șaselea sezon de participare în competiția First Tech Challenge, încă din primul an obținând premii importante (2018/2019 – Think Award II la etapa regională și calificare la etapa națională; 2019/2020 – Connect Award II la etapa regională și calificare la etapa națională; 2020/2021 – Motivate Award I la etapa regională; 2021/2022 – Think Award III la etapa regională; 2022/2023 – Motivate Award III la etapa regională și premiul Nație prin Educație la etapa națională).

Componența echipei în acest sezon este: Lara Steffani MIHĂILESCU (clasa a XI-a) – team-leader, Călin Constantin ARICIU (clasa a XI-a), Luca Florin VLĂDUȚU (clasa a XI-a), David Nicolae ȚENEA (clasa a X-a), Ștefan Vladimir TONESCU (clasa a X-a); mentori: prof. Simona IANCmentor coordonator, prof. Ștefania Issabella CATARAGĂ, Andrei Cosmin TOMA (alumn și membru fondator BroBots).

Diploma obținută de echipa BroBots.

Concursul s-a organizat la Arad | Următoarea etapă la Iași

Competiția s-a desfășurat la Arad în perioada 23-25 februarie 2024 și a reunit 42 de echipe de robotică din regiunea de sud-vest (Arad, Dolj, Hunedoara, Mehedinți, Vâlcea, Olt, Gorj, Caraș-Severin, Timiș) și din alte trei țări (câte o echipă din Ungaria, Cipru și Cehia).

Echipa a fost însoțită de prof. Simona Ianc și de Răzvan Mutuleasa (alumn – team-leader în sezonul trecut). Alături de membrii echipei au fost prezenți și 4 dintre voluntarii acestui sezon.

Din ce a mai declarat echipa vâlceană în comunicat, premiul obținut este unul dintre cele mai importante din cadrul acestei competiții. BroBots Team a ocupat locul 6 în lista echipelor calificate pentru etapa națională alături de unele dintre cele mai bune echipe din țară (Delta Force – echipa din Arad care în anul 2022 a câștigat finala mondială a concursului, Tea Borgs și RobotX – echipe participante la faza internațională în anii anteriori).

Etapa națională a competiției First Tech Challenge va avea loc la Iași în perioada 22-24 martie 2024. Vor participa 60 de echipe calificate în urma desfășurării celor 4 regionale (București, Cluj-Napoca, Arad și Iași).

Informații despre participarea în competiția First Tech Challenge dar și despre activitatea echipei se găsesc pe paginile de Facebook și Instagram (https://www.facebook.com/brobotsteam, https://www.instagram.com/brobotsteam/).

Mulțumirile echipei se îndreaptă către comunitatea de alumni BroBots și Lahovari, către sponsorii echipei din acest sezon (Stema Grup S.R.L, Electrovalcea S.R.L, Banca Comercială Română, Nurvil Tuning S.R.L, Consinstal Energy S.R.L) și către toți oamenii de bine care i-au fost alături în drumul spre performanță. – a concluzionat echipa BroBots Team în comunicatul de presă.

Clasamentul competiției.

La începutul acestui an echipa râmniceană a fost gazda unui eveniment regional

În data de 5 ianuarie, s-a organizat evenimentul BroBots Arena League Meet la River Plaza Mall gazdele evenimentului fiind chiar BroBots Team, echipa de robotică a Colegiului Național „Alexandru Lahovari” din Râmnicu Vâlcea.

Evenimentul a adunat elevi și locuitori interesați de robotică din județul Vâlcea, având privilegiul de a observa roboți construiți de elevii liceeni.

Din cele declarate de organizatorii evenimentului printr-un comunicat de presă, Asociația non-profit Nație Prin Educație, fondată de către Dana Războiu în parteneriat cu BRD Groupe Société Générale, a deschis noi drumuri în domeniul roboticii în România – începând cu anul 2016, prin intermediul FIRST Tech Challenge, în cadrul celui mai mare program educațional STEM prin robotică pentru liceeni din țară.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *