Extinderea rețelei de gaze naturale în Vlădești, promisiune devenită realitate

Gaze naturale la Vlădești, progres și confort prin infrastructură modernă

Primăvara aceasta marchează o nouă investiție  importantă pentru dezvoltarea infrastructurii în comuna Vlădești, odată cu demararea lucrărilor de extindere a rețelei de gaze naturale în satele Vlădești și Priporu. Acest proiect, sprijinit prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, are un buget de aproximativ un milion de euro și va asigura accesul la gaze naturale pentru gospodăriile de pe 71 de străzi, acoperind o suprafață de 32 de kilometri.

Primarul Adrian Cosac a explicat detaliile și etapele acestui proiect prioritar: „În comunitatea noastră, extinderea rețelei de gaze este o prioritate. Documentația este pregătită și lucrăm intens la finalizarea proiectului tehnic. Anticipăm că în maxim două luni vom începe lucrările de execuție. Odată finalizate, fiecare gospodărie din Vlădești și Priporu va beneficia de gaze naturale. Este o îmbunătățire majoră a infrastructurii locale care va aduce un plus de confort locuitorilor.”

Primarul a mai menționat și provocările specifice extinderii rețelei în zonele mai puțin populate: „Din păcate, pentru satele Trundin, Pleașa și Fundătura, extinderea rețelei nu este încă posibilă. Problema principală este distanța mare și numărul redus de locuitori, care nu justifică economic extinderea rețelei în aceste zone.”

Această extindere vine după ce, în anul anterior, alte 40 de străzi din Vlădești au fost conectate la rețeaua de gaze, ca răspuns la cererile locuitorilor care au solicitat racordarea la serviciile Distrigaz.

 

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *