Premii şi insigne pentru membrii clubului de coding „The Byte Coders” din Păuşeşti Măglaşi

În perioada ianuarie – decembrie 2017, Biblioteca „Antim Petrescu” din localitatea Păuşeşti Măglaşi derulează proiectul „Code Kids”, alături de alte patru biblioteci vâlcene şi alte 25 din ţară. Proiectul implementat de Fundaţia Progress şi Asociaţia Etic (Cluj) este finanţat de Românian – American Foundation (RAF), având cofinanţare din partea Fundaţiei Progress şi de la bibliotecile publice din România. Obiectivul principal al proiectului este familiarizarea a 380 de copii din 30 de localităţi rurale şi urbane din România cu bazele competenţelor de coding şi rezolvarea unui număr de sarcini de bază. În cadrul proiectului, s-a înfiinţat în localitatea Păuşeşti Măglaşi clubul de coding „The Byte Coders”. Acest club îşi desfăşoară activitatea la sediul Bibliotecii Publice „Antim Petrescu” din Păuşeşti Măglaşi.

Activitatea desfăşurată până în prezent de copiii din Păuşeşti Măglaşi la Biblioteca Publică „Antim Petrescu”, în cadrul clubului „The Byte Coders” a fost apreciată de organizatorii Code Kids, care i-au răsplătit pe micii programatori cu insignele „Code Kids Ambasador”,  „Star Coder”, „Smart Coders” şi cu premii atribuite coderiştilor, Alexandra Şuteanu şi Dimitrie Goran.

Clubul „The Byte Coders” Păuşeşti Măglaşi are doisprezece membrii, copii din localitatea Păuşeşti Măglaşi, cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani. Doi dintre aceşti membri sunt ambasadori Code Kids, copii instruiţi să-i ajute pe ceilalţi membri ai clubului, pentru rezolvarea unui set de sarcini de coding, care să contribuie la familiarizarea acestora cu bazele competenţelor de coding. Echipa de proiect de la Păuşeşti Măglaşi este alcătuită din Ioana Goran – bibliotecar, Dimitrie Goran şi Alexandru Brătescu, ambasadori Code Kids.

„Mă bucur că membrii clubului nostru de coding se implică activ în rezolvarea temelor creative şi îşi doresc să urmeze o carieră în tehnologie”, a declarat, la finalul activităţii Ioana Goran, bibliotecar la Biblioteca Publică „Antim Petrescu” din Păuşeşti Măglaşi, coordonator al Proiectului „Code Kids” în localitatea Păuşeşti Măglaşi.

Claudia Şchiopu

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *