Tragedie la Cascada Scoruș din Malaia | Un turist își pierde viața în timp ce se afla într-o excursie

O excursie la Cascada Scoruș din Munții Căpățânii s-a transformat într-o tragedie neașteptată pentru un grup de turiști, după ce un bărbat în vârstă de 60 de ani a murit. Incidentul a avut loc în timp ce grupul se afla pe un traseu considerat relativ ușor, iar salvamontiștii sosiți în zonă nu au reușit să-l salveze pe turist.

Potrivit informațiilor disponibile, bărbatul și prietenii săi se bucurau de o zi frumoasă în natură, admirând frumusețea Cascadei Scoruș, situată la peste 700 de metri altitudine. Cu toate acestea, efortul depus pe terenul ușor accidentat i-ar fi afectat sănătatea turistului și i s-a făcut rău.

Îngrijorați de starea turistului, prietenii acestuia au contactat imediat numărul de urgență 112, solicitând asistență medicală urgentă. Echipa de salvamontiști din Vâlcea a fost prima care a ajuns la locul incidentului, dar din păcate, au găsit turistul în stop cardio-respirator.

Imagine de la Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu.

Salvatorii au inițiat imediat manevrele de resuscitare, iar în același timp au solicitat intervenția unui elicopter SMURD, care se afla în stațiunea Păltiniș, județul Sibiu, pentru a asigura asistența la un eveniment sportiv. Un medic specializat a fost coborât de pe elicopter cu ajutorul unui troliu special, în speranța că ar putea salva viața turistului.

În ciuda eforturilor depuse, medicul a constatat că bărbatul a decedat. Autoritățile au deschis o anchetă pentru a determina cauzele exacte ale decesului și pentru a înțelege circumstanțele care au dus la această tragedie neașteptată. Echipa de salvamontiști și polițiștii vor efectua operațiuni speciale pentru a coborî trupul neînsuflețit al turistului de pe munte.

1 thought on “Tragedie la Cascada Scoruș din Malaia | Un turist își pierde viața în timp ce se afla într-o excursie

  1. Primi au ajuns salvamontiști din Brezoi împreună cu un echipaj SMURD. Tot Salvamont Brezoi sa ocupat de coborârea de pe munte a trupului neînsuflețit al turistului.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *