Gospodării frumoase, afaceri în creștere și utilități extinse în comuna Dănicei

Localitatea Dănicei s-a dezvoltat semnificativ; aici există mici afaceri, iar interesul antreprenorilor pentru deschiderea altor noi activități este în creștere. Se construiesc case noi și se reamenajează cele vechi, iar gospodăriile sunt întreținute și frumoase. Într-un procent destul de mare, comunitatea din Dănicei beneficiază de apă, canalizare și drumuri asfaltate.

Administrația publică locală din comuna Dănicei implementează mai multe proiecte; unele dintre acestea sunt derulate cu fonduri guvernamentale, altele cu finanțare de la Uniunea Europeană, pe care administrația publică locală a reușit să o obțină. Toate aceste proiecte au ca scop dezvoltarea acestei frumoase localități, situată la granița dintre județele Vâlcea și Argeș.

Cu o serie de proiecte în desfășurare și altele depuse pentru a obține finanțare, Primăria comunei Dănicei se așteaptă ca următoarea perioadă să fie una plină, dar și satisfăcătoare pentru administrație.

Branșarea la gaze naturale: un pas esențial pentru dezvoltarea comunității Dănicei

„Planurile noastre se îndreaptă spre proiectul de gaze, una dintre cerințele comunității și trebuie să o rezolvăm. Proiectul pentru branșarea localității la conducta de gaze face parte dintr-o asociere cu localitățile Nicolae Bălcescu și Milcoiu și este în atenția noastră; este prioritate. Deoarece în localitate, în mare parte, utilitățile sunt până la poarta fiecărei gospodării, cetățenii își doresc să aibă inclusiv gaze naturale,” ne-a precizat primarul localității Dănicei, Dumitru Pirneci.

Priorități Comunitare la Dănicei

În prezent, în localitate se lucrează la branșarea gospodăriilor la conducta de canalizare.

„Eu, sincer, nu mă gândam că atât de mulți oameni să fie interesați de canalizare și să afirme că este cea mai prețioasă investiție. Fac această precizare deoarece m-am axat pe asfaltarea drumurilor, dar iată că oamenii au nevoie și de canalizare, precum și de toate utilitățile într-un cuvânt. Avem destul de multe familii de orășeni care și-au cumpărat case și terenuri în localitatea noastră și doresc condiții adecvate. Noi, la primărie, suntem atenți și facem tot posibilul să atragem fonduri pentru ca locuitorii acestei comune să aibă tot ceea ce își doresc. Comuna se dezvoltă, și acest lucru este vizibil. Se construiește, și avem și câteva mici afaceri, iar numărul acestora este în creștere,” ne-a precizat primarul localității Dănicei, Dumitru Pirneci.

Ultima investiție în extinderea sistemului de canalizare s-a finalizat, lucrările desfășurându-se pe o lungime de 16 kilometri, iar fondurile au fost atrase prin Ministerul Dezvoltării. În prezent, se efectuează racordurile la gospodării.

Drumuri județene în curând ‘ca-n palmă’ și investiții de 10 milioane de lei în drumuri comunale

În ceea ce privește infrastructura rutieră, primarul ne informează că drumurile județene vor fi foarte curând „ca-n palmă” datorită faptului că pe ultimii 9 kilometri se toarnă în prezent ultimul strat de asfalt.

În vara acestui an, primarul a semnat un nou contract de finanțare pentru modernizarea drumurilor, pentru care constructorul a fost deja desemnat. Lucrările urmează să înceapă, iar dacă totul decurge conform planului, în această perioadă, primarul din Dănicei, Dumitru Pirneci, va da startul lucrărilor de asfaltare pe o lungime de 7,5 kilometri de drumuri comunale. Acest proiect este finanțat prin programul „Anghel Saligny”, iar valoarea totală a investiției se ridică la zece milioane de lei.

Planuri pentru o nouă școală la Dănicei: documentația pregătită pentru finanțare

„Modernizarea acestor drumuri prinse în acest proiect aduce beneficii semnificative comunității noastre, îmbunătățind considerabil condițiile de circulație. Un alt proiect de suflet este construirea din temelii a unei noi școli. Școala este o urgență pentru noi. Clădirile actuale sunt construite în anii 50, au fost tot reabilitate, însă nu se mai poate face nimic, avem nevoie în localitate de o nouă școală. Proiectul pentru construirea unei noi școli este foarte important pentru noi,” subliniază primarul localității Dănicei, Dumitru Pirneci.

Documentația proiectului mult dorit pentru construirea unei noi școli la Dănicei este întocmită și urmează să fie depusă în vederea finanțării prin ADR Sud Vest Oltenia. Clădirea va fi construită în centrul localității și va include și o grădiniță pentru cei mici. Acesta este un proiect prototip, pentru care comunitatea are o nevoie urgentă. În prezent, copiii învață la Școala din satul Lăunele de Jos, o clădire construită în anii ’50, care a fost modernizată și reabilitată de administrația locală de mai multe ori, cu finanțare guvernamentală sau din bugetul local. Cu toate acestea, este imperios necesară alocarea de fonduri pentru construirea unei noi școli la Dănicei.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *